Odbojkaši Vojvodine NS seme plasirali su se u finale memorijalnog turnira „Legende Radničkog“ pošto su prvog dana savladali ekipu zagrebačke Mladosti 3:0 (27:25, 25:14, 25:17). Novosađani su tokom celog meča diktirali ritam i uglavnom čuvali visoku prednost, sem u prvom setu, koji su rešili u svoju korist na razliku. Čak i u tom periodu crveno-beli su imali značajnu prednost, ispuštali je, pa ponovo sticali, a samoj završnici Zagrepčani su uspeli čak i da povedu i stignu do set lopte. Međutim, posle dobrog servisa Vilimanovića, Vojvodina je obezbedila kontru, Parapunov je bio siguran za 26:25, a zatim su blokom završili Simić i Mehić.

U drugom i trećem setu šampion Srbije je dominirao, a do kraja se sa učinkom istakao David Mehić (14 poena, 82% prolaz, 67%prijem, 3 as servisa). Do njega našli su se sa po 11 poena Simić i Parapunov, Migel sa 10 i Rudić sa 8.

– Nismo imali mnogo informacija o ekipi Mladosti, a čini mi se da smo se malo opustili u prvom setu nakon vođstva. Međutim, naredna dva seta odigrali smo mnogo bolje i sve vreme diktirali ritam. Imamo još mnogo rezerve u igri, a ovakvi mečevi su zaista dobre provere i prilike za uigravanje – istakao je posle utakmice Stevan Simić.

Vojvodina će se u subotu, u 19 časova, u borbi za pehar turnira, sastati sa boljim iz duela Radnički – Hebar (Bugarska)

Podelite na društvenim mrežama
Share This