Posle sjajnih rezultata, kako onih sportskih, tako i organizacionih i infrastrukturnih, epilog redovne izborne Skupštine Odbojkaškog kluba Vojvodina bio je i više nego očekivan – Dragoljubu Zbiljiću kao predsedniku Upravnog odbora, Draganu Nišiću kao predsedniku Skupštine, Nikoli Salatiću kao generalnom direktoru i Slobodanu Boškanu kao sportskom direktoru i šefu stručnog štaba ukazano je poverenje i u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Sabor i redovna četvorogodišnja Skupština održani su u amfiteatru SPC „Vojvodina“ uz prisustvo mnoštva članova, bivših i sadašnjih igrača, nekadašnjih trenera i članova menadžmenta. Sabor članova kluba najpre je glasao za radnu grupu (Nišić i Salatić), a zatim je jednoglasno potvrdio i predlog od 25 imena za novi skupštinski saziv. Među članovima Skupštine kluba našli su se: Dragan Nišić kao predsednik, Branislav Terzin kao potpredsednik, te Vladimir Šiška, Vasa Mijić, Miroslav Vislavski, Nedeljko Šipovac, Đorđe Đurić,  Dragan Čučković, Mihal Potran, Nedžad Osmankač, Slobodan Šijaković, Dragan Vermezović, Marko Narančić, Đorđe Mihajlović, Dragan Klašnić Branislav Đurđev, Goran Ćato, Stanko Čović, Boriša Vuković, Goran Ostojić, Nikola Pavlović, Nikola Marić, Marko Kopanja, Aleksandar Maletin, Vladimir Stamenković.

Jednoglasno je izabran i Nadzorni odbor, koji će činiti Marko Knežević, Ljiljana Ivkov i Vladimir Mihajlov.

Nakon toga je i zvanično zasedanje održala Skupština, koja je za novog starog predsednika Upravnog odbora izabrala Dragoljuba Zbiljića, a zatim i ukazala poverenje njegovom predlogu za novi Upravni odbor. Na mesto potpredsednika UO imenovan je proslavljeni reprezentativac Vladimir Batez, a za ostale članove Upravnog odbora izglasani su Dragana Latković (generalni direktor Instituta za ratarstvo i povrtastvo Novi Sad), Dušan Šikoparija,  Nenad Rončević, Vladimir Vukojević, Raša Kovačević, Nenad Ćaćić, Sonja Kružević, Ljubomir Jovanović, Nebojša Stupar, Bojan Radojević, Miroslav Milankov.

Na kraju, Upravni odbor održao je i svoju prvu sednicu, na kojoj je jednoglasno ukazao poverenje u novom mandatu generalnom direktoru Nikoli Salatiću i sportskom direktoru i šefu stručnog štaba Slobodanu Boškanu.

Dragoljub Zbiljić: Mislim da je odbojka nacionalni sport broj i srećan što sam predsednik najboljeg sportskog kolektiva. Naš razvoj vidi se u svim segmentima, ponosan sam na sve to, radim sa puno motiva i posvećenosti i odbojka će biti jedini sport kojem ću se posvetiti. Mi smo i danas pokazali koliki smo klub, samom organizacijom, ali i odzivom Saboru i izbornoj Skupštini. Potpuno spremni dočekujemo početak sezone.

Nikola Salatić: To što su menadžment i Upravni odbor ostali gotovo nepromenjeni, govori samo da smo u prethodnom periodu radili dobro na svim poljima. Čast mi je što mi je ukazano poverenje u još jednom mandatu. Pred nama su novi izazovi, a želimo da nastavimo niz titula, da budemo još bolji u Evropi i da i dalje stvaramo mlade igrače.

Slobodan Boškan: Prvo moram da kažem da mi je čast što sam izabran ponovo za sportskog direktora i šefa stručnog štaba. Uloga trenera mi je trenutno u prvom planu, to je nešto čemu sam posvećen ceo dan, mada se uloge i zadaci gotovo isti. Sportski direktor se negde i poklapa sa ulogom šefa stručnog štaba, jer konstantno sarađujem sa trenerima ostalih selekcija. Mi smo sistem koji dobro funkcioniše i nastavljamo u istom pravcu sa jasnim ciljevima.

Vladimir Batez: Zahvalio bih se Skupštini na poverenju i Dragoljubu Zbiljiću na pozivu da se pridružim pobedničkom timu, iako sam ja neformalno uvek bio uz klub i pomagao koliko sam mogao. Nadam se da će moje iskustvo i odbojkaško znanje pomoći u radu kluba. Želimo da imamo stabilnog učesnika Lige šampiona, da ostanemo lideri srpske odbojke i da nastavimo ono što Vojvodina decenijama radi, da stvaramo igrače, nove generacije, pobednike, reprezentativce.

Zbiljić o Ligi šampiona: Želim Peruđu u grupi

Odmah po izboru predsednik Upravnog odbora Dragoljub Zbiljić obratio se članovima Skupštine.

– Želim da čestitam svim članovima Skupštine i da im poželim uspešan rad. Danas sam najponosniji, kao predsednik najboljeg sportskog kolektiva. Prija mi to kako smo se danas skupili, kako smo jednim drugima podrška. Na jednom mestu imamo skup autoriteta, znalaca, sjajnih, uspešnih i sposobnih ljudi i to je dobar zamajac za nove izazove. Potpuno verujem u Upravni odbor. Rezultati se na domaćoj sceni podrazumevaju, pravili su ih pre nas, praviće ih posle nas, ali ono što nam je sada cilj jeste korak više u Evropi. Od sada pa dalje moramo biti redovni učesnici Lige šampiona, i to bez kvalifikacija. Na redu je najjače klupsko takmičenje, uskoro će žreb i želim Peruđu u grupi.

Podelite na društvenim mrežama
Share This