Pre gotovo četiri meseca na našem sajtu, društvenim mrežama, ali i u našem časopisu, najavili smo jedan vredan, nesvakidašnji, istorijski dokumentarac, čiji je autor Miroslav Vislavski, nekadašnji uspešni generalni direktor OK Vojvodina, ali i novinar, reporter, stvaralac.

Još tada smo sugerisali da njegovo sjajno delo pod nazivom „Biseri vojvođanske odbojke“, treba da zainteresuje sve mlade igrače, trenere, sve one koji rade u odbojkaškim kolektivima, ali i da im bude obavezna „lektira“. Obećali smo tada da ćemo i nakon emitovanja svih epizoda premijerno na prvom programu RTV i završetka serijala, čim dobijemo odobrenje, učiniti dokumentarac dostupnim i na našem youtube kanalu i klupskom sajtu – tačnije pet epizoda koje govore o Odbojkaškom klubu Vojvodina.

Odbojkaški radnici nisu krili oduševljenje i respekt prema ovom delu, a svaka nova epizoda i nas je činila nestrpljivijim. Čekali smo kraj dokumentarca, kako bismo svima onima, koji nisu imali priliku da prate tv emitovanja, pružili šansu da pogledaju jedan istinski omaž uspesima, ljudima i zlatnoj istoriji.

Podsećamo da je dokumentarni serijal „Biseri vojvođanske odbojke“ upakovan u deset epizoda. U pet epizoda predstavljene generacije koje su osvajale trofeje: DTV Partizan u ženskoj odbojci, Jedinstvo iz Stare Pazove, OK GIK Banat u muškoj i MOK Spartak. U preostalih pet epizoda smešteni su uspesi Odbojkaškog kluba Vojvodina, jer je sve ostalo što se dešavalo u muškoj odbojci povezano sa ovim kolektivom.

Priču o tome kako je došlo do realizacije ideje, ko je pomogao i kako je rađen dokumentarac možete pročitati na linku https://okvojvodina.org/2021/05/03/omaz-uspesima-ljudima-i-zlatnoj-istoriji/.

A mi kao što smo obećali od danas krećemo sa emitovanjem pet epizoda posvećenih našem klubu. Svakog četvrtka na našem youtube kanalu biće postavljena po jedna epizoda. Serijal je definitivno došao u pravo vreme, jer ove godine OK Vojvodina obeležava jubilej – 75 godina postojanja. Zato je ovaj dokumentarac i deo naših posebnih aktivnosti, kojima želimo obeležiti jubilej.

Danas predstavljamo prvu epizodu pod nazivom “Stvaranje velikog kluba”

Podelite na društvenim mrežama
Share This