Prvotimci Vojvodine NS seme otputovali su danas na Pale, gde će nastaviti sa pripremama za novu sezonu u naredne dve sedmice. Šampione su ispred kluba, pred odlazak, dočekali i pružili podršku predsednik kluba Dragoljub Zbiljić, generalni direktor Nikola Salatić, menadžment i sportski prijatelji.

– Srpska odbojka radi veliki iskorak na klupskom nivou i to ne samo mi, nego još dobar deo klubova u Superligi i to je odlično za naš sport. Vojvodina kao šampion prihvata odgovornost i ulogu lidera, ekipa radi maksimalno ozbiljno po planu i programu šefa stručnog štaba Slobodana Boškana. Njegova je i želja bila da se tim malo izmesti, da trenira na Jahorini, odnosno na Palama, tako da će tamo biti dve sedmice. Mi smo se portudili da im obezbedimo najbolje uslove, a vodili smo računa i o još nekim važnim stavkama. Naime, obećali smo brendirani autobus i ovo je premijerno putovanje ekipe tim autobusom. Naša je zamisao sa bila da i na taj način gradimo imidž, da budemo prepoznatljivi i gde god prođemo da se zna prolazi šampion Srbije. Vojvodina to zaslužuje – istakao je predsednik kluba Dragolju Zbiljić.

Šef stručnog štaba Slobodan Boškan pripremio je sa saradnicima kompletan plan rada do početka sezone.

– Do 29. septembra bićemo na Palama. Na osnovu iskustva sa reprezentacijom znam da nas tamo čeka sve na vrhunskom nivou, od boravka, hotela, rada, do uslova u sali i teretani. A sve to začinjeno je prirodom i nadmorskom visinom po meri. Očekuje nas veća količina napora i bazičnog rada, ali je cilj takođe da već tamo poradimo na kosturu naše igru za predstojeću sezonu. Nakon toga se vraćamo u Novi Sad, u planu je veliki broj prijateljskih mečeva sa ekipama iz naše lige, a učestvovaćemo i na turniru u Kragujevcu i rumunskom Galaciju. Generalnu proveru imaćemo na našem Memorijalu velikana, koji će ove godine biti možda i najatraktivniji do sada, jer nam iz zemlje olimpijskih šampiona, iz Francuske, stiže Pariz Volej, zatim iz Nemačke Fridrihshafen i grčki PAOK.

Nemanja Čubrilo je posle inostranog iskustva ponovo u svom matičnom klubu, a vrlo malo vremena bilo mu je potrebno da se uklopi.

– Dobro se radi, a verujem da će treninzi biti sve naporniji i zahtevniji, što je i neophodno zbog svega što nas očekuje. Biće to duga sezona, najviše su ambicije na domaćoj sceni, a tu je i Liga šampiona. Mislim da će pripreme na Palama biti dobre za sve nas – zaključuje Čubrilo.

Podelite na društvenim mrežama
Share This