Posle seniora, pripreme za novu sezonu počele su i mlađe selekcije Vojvodine. U svečanoj klupskoj sali na tradicionalnoj prozivci okupili su se kadeti i juniori, dok su prvo okupljanje članovi Akademije odbojke Vojvodina imali na peskovitim terenima Štranda.

Mladim igračima obratili su se generalni direktor Nikola Salatić, šef stručnog štaba i sportski direktor Slobodan Boškan, kao i treneri Marko Narančić i Branko Roljić.

Branko Roljić, trener kadeta: Imamo skoro novu ekipu, puno je mlađih, tako da nam predstoji duga i teška sezona. Biće potrebno strpljenje sa obe strane  i mukotran rad, a nadamo se da će i dečaci sve prihvatiti kako treba, jer je to jedini način da napreduju i stasaju odbojkaški.

Marko Narančić, trener juniora: Dosta njih su prerasli juniore, a nekolicina ih je otišla i na pozajmicu u Novi Sad. Tako sada imamo jednu mladu ekipu, ali izuzetno perspektivnu. Naš glavni cilj je da na kraju sezone budemo bolji nego što smo sada. Očekuje nas naporan put, a priželjkujemo da se u svim takmičenjima u kojima nastupamo borimo za vrh.

Ono što je za OK Vojvodina od izuzetne važnosti jeste to što se nastavlja prepoznatljiv rad sa mlađim kategorijama. Poseban akcenat je na selekciji dečaka sa Akademije odbojke Vojvodina.

Slobodan Boškan, šef stručnog štaba i sportski direktor: Deo pionira i pretpionira, tačnije njih sedmorica, prelaze u kadete. To je nešto na čemu insistiramo, jer želimo da se na taj način vidi konekcija između akademije, kadeta, juniora i seniora. Važno je iz sopstvenog pogona pronalaziti dečake, koji svojim trudom i zalaganjem pokazuju da žele da napreduju i razvijaju se. Važno nam je da učvrstimo vezu svih selekcija našeg kluba. Želimo da to bude i pokazatelj deci koja žele da treniraju odbojku, da je to pravi put.

Sa kadetima će i dalje raditi treneri Strahinja Kozić i Branko Roljić, a lepa vest je to da se u klub vraća trener Siniša Gavrančić, koji će raditi sa Narančićem u juniorima, ali sa Spasojem Milićevićem na akademiji.

Podelite na društvenim mrežama
Share This