Prvotimci Vojvodine polako zaokružuju prvu nedelju priprema za novu sezonu. Uporedo sa radom u sali i van nje tekli su obavezni detaljni lekarski pregledi i testiranja u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta, na osnovu kojih će stručni štab i lekarski tim ubrzo imati potpunu sliku spremnosti i zdravlja svih igrača.

Kada je san rad u pitanju, kao i na početku svakih priprema, on je baziran pre svega na fizičkoj kondiciji i stvaranju baze, ali se takođe radi i sa loptom. Kombinacija Kameničkog parka, male sale Spensa i teretane, za sada daje dobre rezultate, atmosfera je dobra, a novajlije se lepo uklapaju.

– Dok ne prođu testiranja radimo ipak u nekom lakšem režimu. Naime, za bazični deo imamo više vrsta staza i opcija, od čuvenog Đačkog igrališta do Fruške gore. Pripreme smo otvorili u Kameničkom parku, lepo nam je ovde i igrači sve dobro podnose. Kada budemo dobili kompletene rezultate testiranja i kada ekipu uvedemo ritam rad prebacujemo u pun gas. Specijalni program rada spreman je i za Pale, a tek nakon nekih šest nedelja ćemo videti šta smo uradili. U svakom slučaju bićemo spremni za sezonu – kaže Aleksandar Jovančević kondicioni trener Vojvodine NS seme.

Podelite na društvenim mrežama
Share This