Prvi tim Vojvodine NS seme počinje u ponedeljak, 2.avgusta pripreme za novu sezonu. Tim povodom, tradicionalno, u klupskim prostorijama, upriličena je prva „prozivka“, kojoj je nedostajao samo reprezentativac Stevan Simić, a koji je trenutno na pripremama za Evropsko prvenstvo. U svečanoj sali novosadskog kolektiva igračima su se obratili članovi menadžmenta, predsednik Dragoljub Zbiljić, generalni direktor Nikola Salatić, te šef stručnog štaba Slobodan Boškan sa svojim saradnicima.

Mnogo starih već poznatih lica, ali i nekolicina novih pažljivo je slušalo o planu i programu priprema, o obavezama, izazovima i ambicijama u sezoni 2021/22.

-Poznato je da uvek podižemo lestvicu, pa će tako biti i u novoj sezoni. Osim na borbi za domaće trofeje fokus će biti i na Ligi šampiona. Pošto smo obezbedili direktno učešće u grupnoj fazi, želja nam je da sada odemo korak dalje. Naravno, nestrpljivo čekamo žreb, koji će nadamo da biti malo i na našoj strani. Priželjkujemo pune tribine na evropskim mečevima i verujemo u ovaj tim. Činjenica je da smo pažljivo sklapali mozaik i dovodili pojačanja i sigurni smo u visoke domete – izjavio je predsednik Dragoljub Zbiljić.

Šef stručnog štaba Slobodan Boškan složio se sa istaknutim ambicijama.

– Razgovarali smo tome šta nam predstoji, o ambicijama koje smo postavili ekipi, sebi, klubu, a to je borba za domaće trofeje i pravi nastup u grupnoj fazi Lige šampiona sa željom da probamo da izborimo prolaz dalje. Ima mnogo momaka koji su već bili deo šampionske ekipe, a od novih tu su korektori Radoslav Parapunov i Milan Zečević, te primač Rafael Migel, dizač Andrija Vilimanović, kao i povratnici David Mehić i Nemanja Čubrilo. Licencirali smo za prvi tim i našeg mladog Nikolu Vujovića, a odlučili smo da još trojica juniora prođu pripreme sa prvim timom. To su Branko Kopitić, Uroš Mišković i Igor Lagundžin. Cilj je da vidimo njihove kapacitete, ali i da napreduju. Vreme koje će provesti sa seniorskom ekipom biće izuzetno značajno za njih – predočio je Boškan.

Prvotimce najpre očekuju lekarski pregledi i testiranja u Zavodu za sport. Prve dve sedmice ekipa će provesti u Novom Sadu, gde će raditi sa kondicionim trenerom Aleksandrom Jovančevićem, ali i u sali sa trenerima Boškanom i Vulićevićem. Nakon toga Vojvodina će pripreme nastaviti na Palama.

Prvi tim u sezoni 2021/22. činiće: Stevan Simić (1996, srednji bloker, br.dresa 1), Radoslav Brborić (2000, libero, 2), Luka Čubrilo (dizač, 1988, 3), Lazar Bajandić (1999, primač, 4), Nikola Vujović (2000, primač, 5), Milan Zečević (1999, korektor, 6), Stefan Negić (2000, libero, 7), Andrej Rudić (1999, srednji bloker, 8), Rafael Migel (1996, primač, 9), Nemanja Čubrilo (1990, srednji bloker, 11), Andrija Vilimanović (1995, dizač, 15), Radoslav Parapunov (1997, korektor, 19), David Mehić (1997, primač, 24), Aleksandar Bošnjak (2000, srednji bloker, 45). U stručnom štabu će uz Slobodana Boškana biti i prvi trener Dejan Vulićević, doktor Stanko Čović, kondicioni trener Aleksandar Jovančević, fizioterapeut Nikola Milićević i skauti Đorđe Pejić i Marko Krtinić. Dosadašnji član stručnog štaba Đorđe Đurić imenovan je u sportskog menadžera.

Podelite na društvenim mrežama
Share This