Još jedno važno pitanje rešio je srpski šampion i to na poziciji korektora. Dres Vojvodine NS seme u narednoj sezone nosiće odlični bugarski reprezentativac Radoslav Parapunov.

Rođen je 1997, a visok 205cm. Stasao je u CSKA, u Sofiji, odakle je otišao na američki Univerzitet na Havajima i nastupao za istoimeni tim od 2017. U minuloj sezoni osvojio je NCAA titulu (univerzitetski šampionat) i bio najbolji igrač prvenstva. Minulih godina igrao je zapaženu ulogu u istom takmičenju, a pre dve sezone bio je i najbolji korektor. Trener (asistent) mu je bio i naš istaknuti stručnjak Milan Žarković.

Potencijal je Parapunov najavio još 2016, kada je na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 poneo titulu najboljeg poentera. Bio je redovno član mlađih nacionalnih selekcija, a danas je standardni reprezentativac seniorskog tima Bugarske. Naša javnost moći će da ga gleda u Ligi nacija.

– Izuzetno važan korak za nas, posebno na poziciji korektora. Ovim smo praktično rešili prvi tim, a plan je da uključimo u ekipu kao drugog korektora mladog Milana Zečevića – izjavio je šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

Podelite na društvenim mrežama
Share This