Sklapanje mozaika za novu sezonu u punom je jeku. Šampion Srbije od danas je jači za primača Rafaela Migela, koji je stigao iz Rusije. Rafael je rođen 1996.godine, visok je 200cm i poslednjih nekoliko sezona igrao je u ruskom Jaroslaviču i Lokomotivi iz Ekaterinburga. Sa Lokomotivom je u minuloj sezoni, u Prvoj A ligi, drugom po rangu takmičenju u Rusiji, osvojio prvo mesto i obezbedio plasman u najviši rang. Poneo je i titulu MVP-ija lige, a prethodnih godina bio je u prva tri igrača.

Dres Odbojkaškog kluba Vojvodina nosiće naredne sezone, sa mogućnošću da ugovor produži i posle toga.  

– Očekujem da Rafael Migel donese kvalitet na poziciji primača. Prema onome što sam video na utakmicama i na probi kod nas, kompletan je igrač, u napadu, na prijemu, bloku, servisu. Verujem da mu je igranje u Rusiji donelo iskustvo, ume da igra pod pritiskom i sigurno će nam mnogo značiti u borbi za ostvarenje ciljeva – istakao je šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

Rafael Migel izuzetno je zadovoljan dolaskom u Vojvodinu, a jedva čeka početak priprema i nove sportske izazove.

– Kada su počeli pregovori sa Vojvodinom saznao sam dosta toga o klubu, njegovoj istoriji, aktuelnoj situaciji i ambicijama, tako da nisam imao dilemu. Sa zadovoljstvom sam prihvatio ponudu. Tokom ovih dana koje sam proveo na probi, upoznao sam Novi Sad, ljude, način rada i već mi se sve sviđa. Biće mi potrebno vreme da se prilagodim, ali verujem da će to biti uspešno. Moram da se trudim, da radim, da prihvatim odgovornost i opravdam poverenje menadžmenta kluba – poručio je Migel.

Rafael Migel živi od osamnaeste godine u Rusiji, ima sportsko državljanstvo Rusije i bio je deo mlade reprezentacije. Majka mu je Ukrajinka, dok mu je tata iz Afrike, a deda sa Kube.

Podelite na društvenim mrežama
Share This