(1950 – 2021)

Sportska scena ostala je siromašnija za vrsnog sportskog radnika, koji je sav svoj život posvetio sportu, a najvećim delom odbojci. Od posledica korona virusa, u Novom Sadu, u 71. godini preminuo je Vladimir Šiška, potpredsednik UO OK Vojvodina i Odbojkaškog saveza Vojvodine. Bio je privrženi i predani saradnik, rukovodilac, prijatelj, pomagao je jednako finansijski i organizaciono.

Vladimir Šiška je rođen 1950.godine u Novom Sadu. Po zanimanju je bio zubar. Do 1990. bio je direktor u Mladinskoj knjizi, Forumu, Prosveti iz Beograda, a 1990. postao je predsednik Holding kompanije „Š Panonija komerc“. Predsednik OK Vojvodina postao je u sezoni 1992/93. kada je potpisan prvi ugovor o generalnom sponzorstvu sa tada moćnom Š Panonijom komerc. Upravo je on kao čelni čovek kompanije pomogao da saradnja bude uspostavljena. Kompanija je sve svoje resurse stavila u službu kluba, pa je na taj način realizovano i finansiranje sportskog programa, smeštaja, ishrane, pripreme… Bio je to početak meteorskog uspona crveno-belih u svim segmentima. Šiškino delovanje i podrška klupskom rukovodstvu bili su od velike važnosti, jer u to vreme nije bilo mnogo ljudi oko Vojvodine.

Uvek je pre sebe, isticao zasluge klupskih pregaoca, ali je i njegova podrška znatno uticala na stvaranje sjajne organizacije. I posle odlaska sa mesta predsednika ostao je uz klub i učestvovao u njegovom životu i radu, pomogao finansijski, organizaciono, kao i u kontaktima sa novim poslovnim saradnicima, uticajnim ljudima, rukovodiocima kompanija koje su kasnije bile deo sponzorskog pula. Bio je deo i velikog uspeha 1996, kada je Vojvodina osvojila treće mesto u Ligi šampiona.

U Upravni odbor odbojkaškog šampiona ušao je ponovo 2013. godine, kao potpredsednik i sa tada novim generalnim direktorom Nikolom Salatićem napravio korake i poslovne poteze, koji su Vojvodini ponovo doneli apsolutnu vladavinu. Od tada je zaokružio dva olimpijska ciklusa u OK Vojvodina, a pored šampionskih titula voleo je da ističe evropski uspeh, osvajanje Čelendž kupa 2015.

Bio je čovek sporta, za koji je radio, kako je voleo da govori, od 7 do 23 časa i drugačije nije umeo. U mlađim danima takmičio se u nekoliko sportskih disciplina. Od 2013. do danas bio je predsednik Gradskog sportskog saveza Novog Sada. Pomagao je mnoge klubove, sportove i saveze, bio je član Izvršnog odbora Stonoteniskog saveza Srbije, predsednik Stonoteniskog saveza Vojvodine od 2009. do 2017, predsednik Gradskog stonoteniskog saveza od 2003. do 2016, član Upravnog odbora Sportskog saveza Vojvodine od 2008. do 2017, potpredsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine, član rukovodstva KK Vojvodina, BK Vojvodina, angažovan i u STK Novi Sad itd.
Komemoracija je u subotu, 15. maja, u 12 časova, u amfiteatru SPC “Vojvodina”, a sahrana Vladimira Šiška je istog dana u 14.15 na Novom groblju u Novom Sadu.

Pročitajte poslednji intervju koji je Vladimir Šiška dao za naš časopis i sajt

https://okvojvodina.org/2021/03/03/klub-ozbiljno-doprinosu-kvalitetu-drustvene-zajednice/

Podelite na društvenim mrežama
Share This