Vojvodina NS seme – Partizan 3:0 (25:12, 27:25, 25:17)

Novi Sad: Mala sala Spensa, sudije Gradinski i Rogić.

Vojvodina NS seme: Simić 9, Brborić, Čubrilo, Bajandić, Kovačević 6, Negić, Mašulović 7, Bošnjak, Buša, Blagojević 10, Prišić, Todorović 1, Rudić, Perić 25.

Partizan: Mandić, Arsenoski 2, Marinović La 10, Lekić 6, Koprivica 9, Huzejrović, Janković 2, Stašević, Mladenović, Petrović, Pepić 8, Marinović Lu, Janić 2.

Na korak do titule stigli su prvotimci Vojvodine NS seme, pošto su u trećoj utakmici finala plej-ofa savladali ekipu Partizana 3:0 na svom terenu. Rezultat u seriji sada je 2:1, a Novosađani će prvu priliku da odbrane titulu imati u ponedeljak, kada je zakazana četvrta utakmica u Zemunu.

Crveno-beli odigrali su ovaj meč u postavi koja je iznela najveći deo sezone. Na terenu su se našli rekovalescent Aleksandar Blagojević, a na prijemu posle duže vremena bio je i Filip Kovačević, koji nije igrao zbog povrede.
Odmeravanje snaga trajalo je vrlo kratko u prvom setu. Posle bloka Perića i Mašulovića, te sjajnih poena Blagojevića i Kovačevića Vojvodina je na tehnički tajm-aut otišla s rezultatom 12:9 i u nastavku je tu prednost dodatno povećala. Briljirali su i dalje Perić, Kovačević, Blagojević, ali su ih maksimalno pratili Simić, Mašulović, Todorović, u odbrani Negić. Posle ubedljvih 25:12, domaćin je bez razloga prilično popustio u drugom periodu i dozvolio rivalu da povede 8:2 na servis Pepića. Ipak, vraćala je polako Vojvodina ritam i malo po malo cepkala zaostatak za crno-belima. Blok je bio na nivou, isticali su se Mašulović, Kovačević, Simić, dok su sjajnu rolu u napadu imali Perić i Blagojević. Blok Perića i Simića približio je Vojvodinu na 14:15, nakon čega je posle odlične odbrane Kovačevića Perić bio siguran u napadu za izjednačenje. Poen za poen igralo se do kraja, a u neizvesnoj završnici strpljivija i konkretnija bila je domaća ekipa.

U trećem setu odmah su poveli Novosađani, u nekoliko navrata gosti su pokušali da napadnu i zaprete, ali su puleni trenera Slobodana Boškana čvrsto diktirali ritam i kontrolisali igru do konačne pobede.

Filip Kovačević, igrač Vojvodine NS seme: U prvom setu smo bili maksimalno fokusirani, dok je u drugom došlo do opuštanja. Drago mi je što smo se dobrom igrom vratili, a u trećem smo bili opet na našem nivou. Nadam se da ćemo iskustvo iz prethodne utakmice u Zemunu iskoristiti na najbolji način i u ponedeljak u četvrtoj utakmici biti koncentrisani i angažovani od početka do kraja.

Slobodan Boškan, šef stručnog štaba Vojvodine NS seme: U drugom setu Partizan pokazao je da može da igra jako dobro. Važno je što smo se vratili u ritam i bili strpljiivi u završnici. Zasluženo smo pobedili i verujem da ćemo biti spremniji za ponedeljak. Mnogo nam znači povratak Blagojevića, ali moram pohvaliti Kovačevića, koji se vratio na teren posle duže vremena i odigrao zaista dobro i motivisano. Gotovo svi igrači bili su na visokom nivou.

Podelite na društvenim mrežama
Share This