Da li će najvažniji domaći trofej, pehar namenjen šampionu Srbije, dobiti starog ili novog vlasnika, biće poznato posle finalne serije, koju će Vojvodina NS seme i Partizan početi u subotu, 5.aprila, u maloj sali Spensa.

Borba za titulu imaće dvostruku važnost, jer će se ovoga puta ekipe, osim za šampionski lovor boriti i za direktan plasman u Ligu šampiona naredne sezone. Naime, pre svega dobrim igrama, nastupima i skupljenim bodovima Vojvodine prethodnih godina, Srbija je skočila na evropskoj rang listi, te za sezonu 2021/2022. šampion naše zemlje neće morati da prolazi kroz kvalifikacije.

O tome, ali iznad svega o finalu, motivima, željama, ambicijama i očekivanjima akteri završnice pričali su na konferenciji za novinare, koja je upriličena u prostorijama Odbojkaškog kluba Vojvodina. U ime gostujuće ekipe govorili su član UO OK Partizan Željko Tanasković i šef stručnog štaba Bojan Janić, dok su se u ime domaćina medijima obratili predsednik kluba Dragoljub Zbiljić i šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

– Rekao sam više puta da je odbojka nacionalni sport broj jedan, to i sada mislim, a siguran sam da će prvenstvo iz godine u godinu biti sve kvalitetnije. Ono čega smo mi u klubu svesni jeste to da će ovo finale imati dvostruku važnost. Prvo, borimo se za trofej šampiona Srbije, a drugo ukoliko osvojimo titulu automatski ulazimo u grupnu fazu Lige šampiona naredne sezone. Nadam se da ćemo snove pretvoriti u delo i rešiti finale u svoju korist – poručio je predsednik UO OK Vojvodina Dragoljub Zbiljić.

Član UO OK Partizan Željko Tanasković zahvalio se domaćinu na organizaciji konferencije i nastavio:

– Jako je važno da odbojka dobije tretman kakav zaslužuje. Rezultati reprezentacije upućuju na to da i klupsku odbojku treba podići na iviši nivo. Drago mi je što igramo finale protiv kluba koji je finansijski i organizaciono na visokom nivou. Naravno, Partizan želi da traži svoju šansu. Mi smo cilj ispunili samim plasmanom u finale, a iskoristićemo priliku ako nam se ukaže.

Šef stručnog štaba Partizana Bojan Janić izjavio je da njegova ekipa na početku nije imala posebne ambicije što zbog povreda, što zbog situacije sa korona virusom.

– Nismo ni sanjali da ćemo ući u finale. Poklopile se neke stvari, imamo sjajnu atmosferu. U finalu igramo protiv kluba koji je sinomim srpske godine X godina. Najbolja je ekipa u našoj ligi, ima domaći teren, jeste favorit, ali želim da i mi budemo ekstremno hrabri, da igramo sa puno energije i kada se sve završi da budemo ponosni jedni na druge. Forma je nešto što je upitno u svim sportovima, širom sveta, zbog situacije sa koronom. Mislim da će svaki trener reći da je ove sezone bilo teško planirati formu. Mi smo srećom neke stvari pregrmeli ranije – istakao je Janić, a na pitanje da li će se i on naći na terenu dodao je: – Nadam se da neću igrati, jer ja ulazim samo kada gubimo.

Šef stručnog štaba Vojvodine NS seme Slobodan Boškan izrazio je zadovoljstvo interesovanjem medija i još rekao:

– Obe ekipe su zaslužemo u finalu. Voleo bih da obe ekipe odigraju dobro, kvalitetno, da svaki tim uloži maksimum. Mi sa jedne strane imamo vrstu imperativa, branimo titulu, ali mislim da će i Partizan uložiti sve i boriti se od prvog do poslednjeg poena. Najžalije mi je što neće biti publike. Svima nam je potrebno da klupska odbojka privuče pažnju, da dobije prostor, kao što ga ima za ovo finale. Svima nam je potrebno da se stvaraju nova imena za Srbiju, a najbolji način za to je dobra klupska odbojka. Nismo imali puno vremena za pripreme, jer smo pre dva dana igrali polufinale, ali imamo zaista dugačku klupu. Svi mogu da uđu, da odmene i pruže maksimum, to će biti jedan od aduta koji ćemo koristiti u finalnoj seriji.

Na pitanje novinara da prokomentarišu ulaganje privrednika, kompanija, podršku Saveza, lokalne samouprave i države, odgovorili su Dragoljub Zbiljić i Željko Tanasković.

– Imamo sreću da ozbiljni brinu o nama, u kovid krizi jako je teško, ali u važnim momentima uskočila je država, pa su svi klubovi izneli sezonu. Partizan je dobar primer, u koji je ušao ozbiljan tim privrednika. Mislim da su uložili u pravi sport, jer ovo jeste sport. Više puta sam rekao da i kada izgubimo koliko god da mi je teško, opet sam srećan što sam u sportu koji nije prošao industrijalizaciju. Uživam u radu u ovom sportu. Želim da se zahvalim našim sponzorima, što su ostali, neko više,  neko manje, ali stabilni smo potpuno i bićemo još jači. Pratimo rad klubova, lep primer je Ribnica, kojoj čestitam još jednom na osvojenom Kupu Srbije. Tu prate i Mladi radnik, Crvena zvezda. Priželjkujem da još neki sponzori dođu kako u Vojvodinu, tako i u ostale klubove – predočio je Zbiljić.

– Zahvaljujem se državi zbog pomoći koja je došla u pravom momentu. Sa druge strane, imali smo mogućnost da i mlađe selekcije budu u pogonu, što nam mnogo znači. Pomogli su i Minastarstvo sporta, Savez i sve to je mnogima dalo vetar u leđa. Mi smo ovo vreme iskoristitli da dođemo do ljudi koji su Partizanovci, a vode društveno-odgovorne firme, pa smo tako dogovorili da Aleksandar Stanković bude predsednik Upravnog odbora. Bitno je kada vas prepoznaju. Bez jake lige ne možemo imati ni prave predstavnike u Evropi – zaključio je Tanasković.

Podelite na društvenim mrežama
Share This