Uoči utakmice poslednjeg kola Superlige menadžment Odbojkaškog kluba Vojvodina održao je konferenciju za novinare, na kojoj su govorili novi i stari članovi stručnog štaba. Kao što je poznato Upravni odbor je odlučio da umesto Siniše Gavrančića na mesto šefa stručnog štaba postavi Slobodana Boškana. Na mestu pomoćnog trenera ostao je Đorđe Đurić, s tim da mu se tu pridružio Dejan Vulićević, a ulogu kondicionog trenera i dalje će obavljati Aleksandar Jovančević. Svi ostali članovi stručnog štaba ostali su isti.

-Velika čast, zadovoljstvo i obaveza je biti šef stručnog štaba u tako uspešnoj ekipi, koja svake godine pravi sjajne rezultate. Naravno, nije lako biti trener u Vojvodini, jer mora da se osvaja, pobeđuje, uvek postoji pozitivni pritisak i to je nešto sa čim u profesionalnom sportu mora da se živi i radi, bilo kao trener, ili igrač. Što se tiče stručnog štaba, nisam napravio velike izmene, ostaju Đurić i Jovančević, kao i svi ostali. Novo lice je Vulićević, koji je sarađivao sa Kovačem u reprezentaciji, a ima iskustva i u inostranstvu. Nastavljamo da se borimo za titulu u ovoj sezoni – rekao je Boškan i nastavio: – Utakmica koja predstoji, poslednja u ligi, za nas je važna u smislu motiva. Imamo želju da protiv njih odigramo najbolje što možemo.Ujedno, to je uvod u ono što nam predstoji, plej-of, a počinje već 4.marta. Mnogo izazova za stručni štab i igrače.

Đorđe Đurić istakao je da je Vojvodina najbolji klub i da to treba da ostane.

-Mi kao struka treba da se borimo, da zbijemo redove, budemo jedinstveni, da napravimo hemiju, u stručnom štabu i sa igračima. Dugo sam sa ekipom, verujem u nju i, naravno, u struku. Uvek je teže braniti titulu, ali siguran sam da ćemo uspeti.

Prisutnima se obratio i Dejan Vulićević:

-Kao što su Boškan i Đurić rekli, ovo je najbolja ekipa, motiva ne fali i daćemo sve od sebe da se odbrani titula. Čast je biti deo najboljeg kluba u zemlji, koji se jako dobro kotira i na međunarodnoj mapi.

Kondicioni trener Aleksandar Jovančević poručio je da je ekipa spremna.

-Tim je pripremljen za najveće izazove i kao i svi u stručnom štabu čvrsto verujem u odbranu šampionskog pehara.

Na pitanje da li je smena Gavrančića politički uslovljena i da li će se sada već stari trener obratiti javnosti, Slobodan Boškan odgovorio je vrlo koncizno.

-Nije mi jasno šta znači politički uslovljeno u sportu. Kada ste trener preuzimate odogovornost za rezultate. Siniša Gavrančić je pre svega dobar čovek, dobar trener, međutim izgubili smo polufinale Kupa. Možda javnost nije osetila koliko nam je to teško palo, jer smo mi hteli mir i sve to smo amortizovali ovde u klubu. Vojvodina nije naučila da gubi važne utakmice i kada se to desi neke stvari vas dobro prodrmaju. Zasedao je Upravni odbor, pričali smo i Uprava je odlučila da  je promena koja treba da se desi zamena trenera. Sam izbor nije lak, pre svega prema Gavrančiću, jer je ostavio dubok trag. Ni za mene nije bilo jednostavno da mesec i po dana pre kraja sezone preuzmem ekipu. Da li će to biti dobro, videćemo na kraju. U profesionalnom sportu jedino merilo je rezultat. Možete vi nekome da se svidite, ili ne svidite, računa se samo kako igrate i šta ste ostvarili od zacrtanog. Ovo nisu prijatne stvari, ali to treba rešiti unutar svojih zidova i naći najbolje rešenje. Ne vidim nikakvu prepreku da pozovete Gavrančića. Kada nekome date otkaz niste završili s njim kao čovekom, nego ste završili poslovni odnos. Što ne znači da se Gavrančić neće vratiti u nekoj drugoj ulozi.

Na pitanje kako razmišlja Gavrančić o svemu tome i gde će nastaviti karijeru odgovorio je Đorđe Đurić.

-Razgovarao sam s njim. Rekao mi je da je ovo njegov klub i izrazio želju da prihvati bilo koji posao ukoliko mu se ponudi u klubu, bilo da su to mlađe selekcije, u kojima se dokazao, kao i u seniorskom timu, ili nešto drugo. Uradio je mnogo i ni u jednom trenutku nije želeo da kaže neku lošu reč. Koliko već sutra on bi prihvatio neko drugo mesto u Vojvodini. On je veliki čovek i stvarno voli ovaj klub.

Meč Vojvodina NS seme – Radnički igra se u subotu, u 18 časova, u maloj sali Spensa. Već 4.marta počinje plej-of.

Podelite na društvenim mrežama
Share This