Da je kup nepredvidivo takmičenje, u kojem jedan loš dan može da okrene rezultat u neželjenom smeru, pokazalo se i u revanšu polufinala ovosezonskog Kupa Srbije. Sa pobedom od 3:1 (i odličnim skorom po setovima), dobrim raspoloženjem, mini serijom od tri trijumfa, dobrom formom, Vojvodina NS sem otputovala je u Kragujevac ne sa ciljem da uzme set, ili dva, nego da sa još jednim uspehom overi plasman u finale ovog nacionalnog takmičenja.

Ipak, posle ne tako lošeg ulaska u meč, vođstva do polovine prvog seta i realne prilike da možda već tu sve reši, taj deo susreta ipak je dobio Radnički, nakon čega je usledio veliki pad i grč u redovima Novosađana. Imao je domaćin i 2:0 i 17:13 u trećem setu, međutim tada se još jednom probudila Vojvodina. Ulazak Čubrila i Buše razmrdao je ekipu, stiglo se do izjednačenja, a onda i do nekoliko prilika koje su davale nadu. Malo sreće, preciznosti i mirnoće falilo je u tim momentima crveno-belima. U svakom slučaju Radnički je zasluženo slavio i overio plasman u finale. Sa druge strane, Vojvodina nije ostvarila jedan od tri zacrtana cilja u ovoj sezoni.

– Radnički je bio u ovom meču bolji, mi smo igrali stegnuto, iako smo imali dobar rezultat iz prvog duela. Kada se smo izgubili prvi set, uvukla se nesigurnost. U trećem smo uspeli nešto da igramo, anulirali smo zaostatak, igrali smo poen za poen, ali nismo uspeli da realizujemo to u svoju korist. Nije dobro, jer smo želeli da branimo Kup Srbije – istakao je posle utakmice šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

No, povratka nema. Iz svega treba izvući pouke i okrenuti se daleko važnijem cilju. Na kraju, pamti se šampion. Već u subotu, 20.februara Novosađani igraju meč sedamnaestog kola Superlige. Nakon toga ostaje još jedan meč u ligaškom delu prvenstva, nakon čega startuje plej-of i razigravanje za titulu.

– Nije lako posle ovoga, ali bitno je da se to shvati na pravi način. Ostalo je ono najvažnije, a to je titula prvaka Srbije. Moramo se na to koncentrisati, kroz dva preostala meča podići nivo igre, oporaviti igrače posle ispadanja iz Kupa i spremno dočekati početak plej-ofa – zaključio je Gavrančić.

Meču 17.kola protiv Mladog radnika igra se u Požarevcu i počinje u 19 časova.

Podsetnik

Podsećanja radi, devedesetih, kada je Vojvodina devet godina uzastopno bila šampion, u tom periodu uzela je pet kupova, dok joj to četiri puta nije pošlo za rukom. Ostala je upamćena kao neprikosnoveni šampion. Naredne dekade, od 2001 do 2011, dva puta je osvojila titulu prvaka, dok je pet puta uzela nacionalni Kup. Da li bi te kupove menjala za titule – sigurno je da bi.  

Podelite na društvenim mrežama
Share This