Vojvodina NS seme – Partizan 3:0 (25:20, 32:30, 25:16)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, Simić i Gradinski.

Vojvodina NS seme: Simić 13, Brborić, Čubrilo 2, Bajandić, Kovačević 10, Negić, Mašulović 9, Bošnjak, Buša 20, Blagojević, Prišić, Todorović, Rudić, Perić 10.

Partizan: Mandić, Arsenoski 1, Dopuđ, Jovanović, Marinović 9, Lekić 2, Koprivica 10, Huzejrović 2, Janković 5, Stašević, Mladenović, Cvetković, Pepić 13, Janić 2.

Akteulni šampion Srbije u odbranu titule krenuće sa prve pozicije na tabeli. To je je sada i teorijski potvrđeno, posle maksimalne pobede u 16.kolu Superlige nad ekipom Partizana.

Posle nešto slabijeg starta i vođstva gostiju 12:7, Vojvodina je pokrenula mašinu za preokret u prvom setu. Dva bloka Simića i servis Buše inicirali su izjednačenje i vođstvo (14:13). Prednost je do kraja domaći tim dodatno povećao i rešio ovaj deo meča u svoju korist – 25:20.

Dobra odbojka i uzbudljiva borba viđena je u drugom setu. Poveo je šampion, ali je Partizan blokom stigao do preokreta, te malu prednost čuvao do samog finiša. Imali su gosti i 20:17, ali je rivala načeo Kovačević, da bi ubrzo blokom Mašulović i Čubrilo doneli svm timu samo poen zaostatka (20:21). Imali su crno-beli  i šest set lopti, no Vojvodina je uspela da se odbrani i strpljivom i upornom igrom stigla do preokreta. As servisom Perić je doneo vođstvo od 30:29 i prvu setu loptu, koju domaća ekipa nije iskoristila, ali je novu priliku omogućio Buša. Blokom je novosdaski tim stavio tačku i na ovaj set.

 U trećem setu Vojvodina NS seme potpuno je dominirala, u pojedinim momentima igrala je i simultanku sa rivalom, te lako završila ovaj meč, za nova tri boda i definitivnu overu prve pozicije za ple-of.

– Uvek može bolje, ali smo zadovoljni igrom, borbom, odnosom prema utakmici i posebno prema onome što smo pokazali u trećem setu. Najvažnije je da smo overili prvu poziciju za plej-of i sada mirno možemo da se posvetimo revanšu polufinala Kupa Srbije, kao i generalno razigravanju za titulu – istakao je šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This