Spartak – Vojvodina NS seme 0:3 (22:25, 18:25, 18:25)

Subotica: Hala „Dudova šuma“, sudije Vuković i Rogić.

Spartak: Milović, Marković, Jungić, Tomčić, Peić, Seizović, Nadaždin, Nestorović, Nikolić, Rikardo, Dulić, Kovač, Tumbas, Pavlović.

Vojvodina NS seme: Simić, Brborić, Čubrilo, Bajandić, Kovačević, Negić, Mašulović, Bošnjak, Buša, Blagojević, Prišić, Todorović, Perić.

Još jedna pobeda i nova tri boda za držanje rastojanja na tabeli Superlige. Lider šampionata, Vojvodina NS seme ostvarila je novu pobedu u nastavku sezone, a još jednom je bila sigurna na gostovanju u Subotici – 3:0. Iako su domaćini dobro počeli  i igrali odlično, Novosađani brzo postavili stvari na svoje mesto.  

Subotičani su već na startu meča pokazali da se zaista nalaze u usponu forme i da pobede u prethodna dva kola nisu slučajne. Krenuli su silovito, motivisano, poveli 3:0 i sve do polovine prvog seta imali su po dva i tri poena prednosti, a u jednom momentu u četiri. Ipak, Vojvodina je odličnim servisom nadoknadila zaostatak, najpre je bio neumoljiv Blagojević, zatim Bajandić, koji je doneo izjednačenje na 16:16. Takođe, ulazak Brborića smirio je prijem. Davide Kovač je na isti način odgovorio servisom, pa je Spartak ponovo došao do dva poena viška (21:19), Tada su servis Buše i blok doneli preokret (22:21 za Vojvodinu). Stigli su Novosađani prvi do dve set lopte (24:22) i odmah je iskoristili.

Ravnopravna borba vodila se do polovine drugog seta, ali je Vojvodina uvek bila za korak ispred. Prvi značajniji višak imali su crveno-beli kod rezultata 17:14, nakon čega je vođstvo dodatno uvećavala i rutinski privela ovaj period kraju za 2:0 (25:18). Nisu se opustili Novosađani u trećem setu, a nisu im to dozvolili i veoma dobri domaćini. Sigurnom i dobrom igrom u svim elementima puleni trenera Siniše Gavrančića čuvali su najpre minimalnu, a onda i nešto osetniju prednost. U samom finišu bilo je 21:15, pa je Vojvodina mirno privela meč kraju.

Podelite na društvenim mrežama
Share This