Odbojkaši Vojvodine NS seme imali su u utorak i prvi trening u dvorani „Dinamo volley arena“, što je bila prilika ne samo za pripremu za meč, nego i za prilagođavanje na teren, uslove, kao i upoznavanje sa halom.

Sama dvorana kompletno je posvećena odbojci i pored glavne ima i još jednu manju salu, kao i teretanu. Da objekat diše odbojkaški potvrđuju i grafike, siluete odbojkaša na zidovima hodnika. Uslovi u glavnoj sali su maksimalni, od terena, osvetljenja do temperature, a menadžment kluba potrudio se i da „ispuni  tribine“. Upravo ono o čemu smo pričali uoči akcije „Pune tribine za Olivera“, da je ovakav način dovođenja publike postao uobičajen od početka sezone u inostranim klubovima, sada smo imali prilike da vidimo na licu mesta. Istina, iza ideje ne stoji humanitarna akcija, ali je svakako simpatično i zanimljivo to što se timovi trude da ispune tribine postavljanjem fotografija ljudi, te time nadomeste nemogućnost puštanja publike zbog pandemije.

U svakom slučaju, nema sumnje da Vojvodinu očekuje jedan kvalitetan i zanimljiv meč u dobrim uslovima, u okviru osmine finala CEV kupa.

– Dobro smo upoznati sa kvalitetom protivnika. Znamo da imaju sam jedan poraz u prvenstvu i da su se plasirali u polufinale Kupa Rusije. To dovoljno govori o Dinamu, a znamo na kojem je nivou ruska odbojka. Za nas je bitno da smo došli da se borimo, da igramo, važno je da se slože sve kockice, da igrači daju svoj maksimum, da ginemo za svaku loptu kao da je poslednja. Niko nam ne može oduzeti veru  i nadu da možemo pružiti najbolju partiju i možda pobediti – ističe šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

Današnji meč Vojvodina NS seme – Dinamo Moskva počinje u 17 časova po našem vremenu, a prenosiće ga RTV (prvi program) i Arena II.

Podelite na društvenim mrežama
Share This