Odbojkaši Vojvodine NS seme stigli su u ponedeljak uveče u Moskvu, gde će u sredu odigrati meč osmine finala CEV kupa protiv ruskog Dinama.

Prema novom sistemu takmičenja,  zbog pandemije korona virusa, Evropska odbojkaška konfederacija organizovala je ovaj deo takmičenja kroz takozvane mehure. U četiri mehura nalaze se po četiri ekipe, koje igraju međusobno najpre osminu, a zatim i četvrtfinale. Ono što je definitivno jeste to da crveno-beli ove sezone na evropskoj sceni nisu baš imali sreće sa žrebom, jer su posle Trentina, sada u CEV kupu dobili snažni Dinamo iz Moskve, a opet na gostujućem terenu. Pobednik tog duela dan kasnije, takođe u Moskvi, u Dinamo Volley Areni igraće u četvrtfinalu protiv boljeg iz susreta Amisoft Groningen – Arkada Galaci.

Iako se put odužio, sam let je dobro protekao, pa je sve brzo zaboravljeno, jer su srpskog  šampiona u ruskoj prestonici dočekali sneg i odlični uslovi u hotelu. Posle večere imali su Novosađani i malo vremana za kratku šetnju praznično okićenim moskovskim ulicama.

Ono što Vojvodini sledi, jeste dan pripreme za meč protiv domaćina. U utorak pre podne Novosađani će raditi u teretani, dok je večernji termin rezervisan za prvi trening u hali.

– Imamo lepu priliku da igramo sa jednim od najjačih evropskih timova. Znamo koliko je ruska liga jaka, Dinamo je u vrhu, odličan je i kao tim, ali i po imenima. Motivacije će biti sigurno mnogo, mislim da smo u dobroj formi i da ovaj meč dolazi u pravom momentu za nas. Nemamo šta da izgubimo, Rusi jesu favoriti i domaćini su, ali teren je taj koji odlučuje. Navikli smo na sve to i moramo naučiti da igramo dobro u gostima, kao i kod kuće. Iznenađenje je uvek moguće – istakao je korektor Aleksandar Blagojević.

Sportski direktor Slobodan Boškan kaže da sistem takmičenja jeste neuobičajen, ali da svi timovi, zbog situacije, jednostavno moraju tako.

-Ovde se nalaze četiri ekipe, a nas očekuje važan meč osmine finala protiv Dinama, koji je i domaćin. Za nas je veliki izazov igrati protiv takvog tima i to u Moskvi. Svi su dobro, igrači i stručni štab, a danas imamo dovoljno vremena da se priviknemo na vremensku zonu, da dobro treniramo i pripremimo se za utakmicu – kaže sportski direktor Slobodan Boškan.

Meč Vojvodina NS seme – Dinamo igra se u sredu, 16.decembra, u 17 časova po našem vremenu, a meč će prenositi Radio televizija Vojvodine, kao i Arena II.

Podelite na društvenim mrežama
Share This