Vojvodina NS seme – Ribnica 3:1 (25:22, 26:28, 25:18, 25:17)

Novi Sad: Mala dvorana SPC “Vojvodina”, sudije Petrović i Rogić.

Vojvodina NS seme: Simić 2, Brborić, Čubrilo, Bajandić, Kovačević 11, Negić, Mašulović 13, Bošnjak, Buša, Blagojević 15, Prišić, Todorović 2, Rudić 6, Perić 23.

Ribnica: Močić, Stefanović 6, Todorović 17, Vukmirović, Rudić, Bićanin, Ubiparip 10, Petrašinović, Ratković, Veselinović, Gajović 2, Delgudis 21, Živanović.

Šampion je tamo gde mu je i mesto – na prvoj poziciji na tabeli. Odigrala je Vojvodina najbolje u najvažnijim momentima, trijumfovala 3:1 u derbiju protiv Ribnice i ulogu lidersku poziciju.

Krenuli su sigurno Novosađani, u prvom setu su gotovo sve vreme bili za dva i tri koraka ispred rivala. Ekipu su odlično predvodili Mašulović, Blagojević i Perić. Ipak, posle vođstva od 1:0 došlo je do opuštanja u redovima domaćina, dok je sa druge strane protivnik igrao bolje i maksimalno koristio svaku priliku. Iako su Kraljevčani imali visoko vođstvo u samom finišu posle servisa Blagojevića i dobre igre u bloku, bolje koncentracije Vojvodina je uspela da se sasvim približi, a onda i da izjednači. Imali su crveno-beli I set loptu, međutim nisu to uspeli da materijalizuju, gosti su izdržali i uspeli da izjadnače na 1:1

No, nalet Vojvodine i te kako je urodio plodom, ako ne u drugom, a onda u trećem i četvrtom setu. Mladi Rudić dobio je šansu, a nivo su držali Mašulović, Perić, Blagojević, Kovačević i svi ostali. Usledila su dva odlična seta u kojima se domaćin na već kod tehničkog tajm-auta odvajao na nekoliko poena viška i čuvao prednost do kraja, za trijumf vredan vrha tabele.

Siniša Gavrančić, šef stručnog štaba (Vojvodina): Mislim da se kod obe ekipe vidi nedostatak takmičarske forme i verujem da mi možemo mnogo bolje. Pružili smo nešto kvalitetniju partiju nego protiv Mladog radnika i idemo korak po korak, da poboljšavamo igru. Sada je najvažnije da smo pobedili i osvojili tri boda, koja su nam donela prvu poziciju, a na nama je da zadržimo do kraja.

Andrej Rudić (Vojvodina): Trenirali smo svi super ove sedmice i to smo pretočili na teren. Jesmo posustali na početku drugog seta, ali smo se borili, popravili igru i napravili zalet, tako da smo u trećem i četvrtom szvarno pokazali dobru partiju. Ovo je jako važna pobeda za nas.

Milan Simojlović, šef stručnog štaba (Ribnica): Očekivali smo više, ali čestitam ekipi Vojvodine, koja nas je nadigrala u svim elementima. I mi smo kuburili sa bolesnima, tako da se sada polako vraćamo u kolosek.

Ivan Todorović kapiten Ribnice: Vojvodina je igrala odlično, posebno nas je nadmašila u osnovnoj igri i rešavala je kada je bilo najvažnije. Nama ostaje da radimo puno, da se oporavimo od svega.

Podelite na društvenim mrežama
Share This