Vojvodina NS seme – Mladi radnik 3:2 (25:13, 23:25, 20:25, 25:17,15:13)

Novi Sad: Mala sala Spensa, sudije Simić i Radovanović.

Vojvodina NS seme: Simić 4, Brborić, Čubrilo, Bajandić, Kovačević 10, Negić, Mašulović 13, Bošnjak, Buša, Blagojević 23, Prišić, Todorović 4, Rudić, Perić 19.

Mladi radnik: Polomac 14, Pajkić 2, Mijajlović, Micić 2, Vulikić 2, Tonić, Mbenge 4, Ubiparip 5,  Žugić 14, Ilić, Bojović 24, Samb 4, Krstić.

Posle gotovo mesec i po dana odbojkaši Vojvodine vratili su se na teren – pobednički. Novosađani su u zaostalom meču osmog kola Superlige savladali ekipu Mladog radnika 3:2. Imali su crveno-beli možda teži zadatak nego što su priželjkivali, ali nakon duge pauze, velikog broja bolesnih igrača,  u ovom momentu je najvažnije to da je uknjižen trijumf. Istina, protivnik je pokazao kvalitet i najavio da će u nastavku prvenstva bez sumnje prikazivati sve bolje partije i ostvarivati dobre rezultate.

Vojvodina je u meč ušla furiozno, dobro u napadu, na servisu, sve je funkcionisalo na visokom nivou, a rano stečena visoka prednost omogućila je da domaćin i više nego rutinski završi ovaj set rezultatom 25:13. Ovakav ishod kao da je uspavao šampiona, dok je sa druge strane protivnik zaigrao mnogo bolje, iskoristio maksimalno svaku ukazanu priliku i zasluženo napravio preokret u ovom susretu stigavši do vođstva u setovima od 2:1. Možda meč I ne bi imao ovakav tok da Vojvodina nije prokockala minimalno, ali dragoceno vođstvo u drugom setu. U samom finišu  Požarevljani su okrenuli, a onda sa dva sjajna servisa Bojovića izjednačili na 1:1. Uspeli su i da povedu, međutim puleni trenera Siniše Gavrančića su konsolidovali redove, izborili se za taj-brek, a onda u neizvesnoj završnici sačuvali mirnoću, preciznost I rešili meč u svoju korist. Aleksandar Blagojević preuzeo je odgovornost, sa dva odlična vezana poena (jedan na servisu), doveo je ekipu do 12:10, a tačku na duel stavio je Perić.

Ivica Jevtić (Mladi radnik), šef stručnog štaba: Znali smo šta nas očekuje protiv ekipe, koja je pretendent na oba pehara. Uspeli smo da pariramo, dobro smo odradili skauting, ali nismo stigli do željene pobede. Znali smo da domaćin dolazi iz teške situacije, mi smo imali sreće da se nismo susreli s virusom i tu smo tražili  neku šansu, ali nismo uspeli. Čestitam Vojvodini na zasluženoj pobedi i mojim momcima na dobroj igri.

Siniša Gavrančić (Vojvodina NS seme), šef stručnog štaba: Posle duge pauze konačno smo ponovo u igri. Činjenica je da su neki igrači dugo bili bez treninga, ali smo posle toga dobro radili. Naravno, treninzi su jedno, a utakmica drugo. Prvi set je možda bio i nerealan odnos snaga, a isto tako verujem da možda utakmica ne bi imala takav tok da smo drugi set prelomili. Ipak, četvrti set je pokazao dobru stranu  u ovom meču, kao i ta prisebnost koju smo sačuvali u petom. Mislim da će to ići sve bolje, sada je važna pobeda, jer nas očekuje gust raspored.

Stevan Simić (Vojvodina NS seme), kapiten: Imali smo dosta problema, ali najbitnije da smo se u igru vratili pobedom. Važno je i zbog subote, kada nas očekuje pravi derbi. Sigurno je da smo u boljoj situaciji nego što je to izgledalo u ovom meču, ali eto prilike da pokažemo to u subotu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This