Nema lepše vesti za sportistu, nego kada mu kažete da će opet igrati utakmice. Upravo zato u timu šampiona svi su nekako poletni i svi jedva čekaju borbu za nove pobede.

Posle više od tri nedelje pauze, Vojvodina je skoro kompletirana, a čekaju se još Luka Čubrilo i Boris Buša, koji će u petak, 20.novembra, ponovo na testiranje. Poslednju utakmicu Novosađani su odigrali 24.oktobra protiv Partizana i samo nekoliko dana posle toga cela ekipa morala je na testiranje zbog nešto lošijeg zdravstvenog biltena. Kako je test na Sars-Cov2 pokazao pozitivan rezultat za osmoricu, pauza je bila neminovna. Sada su svi dobro, rezultati su negativni, pa je na treningu gotovo cela ekipa. Naravno, pomeniti Buša i Čubrilo takođe su dobro, ali će se oni priključiti kada i njihovi rezultati budu negativni.

Kako za sada stvari stoje, prvi meč Vojvodina će odigrati u subotu, 28.novembra, u Novom Pazaru, u okviru Superlige. Dobru volju imali su i Mladi radnik i Vojvodina da se u Novom Sadu, 25.novembra odigra još jedan superligaški meč, ali zbog nemogućnosti nalaženja termina (pre toga već su zakazane utakmice u Spensu), dva tima dogovorila su se u načelu da se sastanu 2.decembra.

Uporedo sa ovim stigle su informacije i iz Evropske odbojkaške konfederacije o nastavku takmičenja u CEV kupu. Zbog situacije sa korona virusom promenjen je sistem takmičenja, pa će se tako u CEV kupu igrati po jedan turnir za svaki kostur žreba, koji će objediniti osminu i četvrtfinale. Činjenica je da ove sezone sreća baš i nije bila na strani srpskog šampiona, koji je posle tešk turnira u Trentu, sada za protivnika u osmini finala CEV kupa dobio moskovski Dinamo. Drugi par ovog dela kostura čine holanski Groningen i pobednik duela Mantova/Galaci i to su ekipe, uz Novosađane i Moskovljane koje će učestvovati na turniru 1/8+1/4. Kao kandidati za organizaciju prijavili su se Vojvodina i Dinamo, ali je izvučena loptica pokazala ekipu iz Rusije.

Turnir u Moskvi trebalo bi da se odigra 16. i 17.decembra i to tako što bi se prvog dana igrala osmina finala (Dinamo-Vojvodina i Groningen-Montana/Galaci), a posle toga i četvrtfinale, u kojem bi snage odmerili pobednici prethodnih susreta.

Podelite na društvenim mrežama
Share This