Korona virus udaljio je veći deo tima Vojvodine NS seme od terena. Kako su rezultati testova osmorice prvotimaca, bili pozitivni, novosadski klub morao je da odgodi neke utakmice.

Odgovornost prema drugima i prema sada je najvažnija, pa tako šef stručnog štaba Siniša Gavrančič trenutno na raspolaganju, na treningu, imao samo šestoricu igrača, dok su ostali u izolaciji.

– Morali smo odgoditi i meč devetog kola Superlige, koji je trebalo da igramo predstojećeg vikenda u Starčevu, protiv Borca. Iako su svi igrači dobro, oni jednostavno treba da poštujuj protokol, da vode računa, slušaju savete doktora i čekaju negativne rezultate. Do kraja sedmice ćemo se opet testirati, svi to željno iščekujemo i iskreno se nadamo dobrim vestima – ističe Gavrančić.

Kako novosadski strateg predočava, nije jednostavni trenirati u tako okrenjenom sastavu, ali oni koji su tu rade punom parom.

– Teško je raditi sparing, ali pažnju posvećujemo tehnici i kondiciji. Jednom smo odradili i jedan trening sa juniorskom ekipom, tako da je to bilo dobro i za njih i za nas. Ovakve situacije svim sportistima teško padaju, ali zdravlje je najvažnije. Činjenica je da će se to odraziti na formu, a bili smo u lepom naletu, igrali smo dobro i nanizali seriju maksimalnih pobeda. Ohrabruje nas to da su zdravi oni koji su letos imali pozitivne rezultate dok su bili u reprezentaciji, što znači da imunitet postoji. Iskreno se nadamo da će isti slučaj biti i sa ostatkom tima, te da ćemo nadalje moći mirno da se posvetimo treningu i utakmicama.

Neće biti jednostavno nadoknaditi odgođene mečeve, ali kako Vojvodina nije jedina koja je morala na pauzu zbog korona virusa, očekuje se da neće biti potrebno mnogo vremena da se svi timovi izjednače po broju odigranih utakmica. Sreća u nesreći je i to što su Švajcarci odustali od CEV kupa, pa Novosađane novi evropski izazovi očekuju tek polovinom decembra.

– Odustajanje Švajcaraca je u ovoj situaciji dobro za nas, jer ćemo te termine koji su sada slobodni probati da iskoristimo da nadoknadimo neke domaće mečeve, ali i da polako vratimo formu. Videćemo još kako će izgledati takmičenje na evropskoj sceni. Ali, kukanja nema. Važno je da mi gledamo na svoju stranu terena i da uradimo sve što je do nas – zaključuje Siniša Gavrančić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This