Vojvodina NS seme – Crvena zvezda 3:0 (25:19, 25:19, 25:21)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, sudije Balandžić i Leko.

Vojvodina NS seme: Simić 10, Brborić, Čubrilo, Bajandić 1, Kovačević 16, Negić, Mašulović 6, Bošnjak, Buša 1, Blagojević 7,  Prišić, Todorović 1, Rudić, Perić 16.

Crvena zvezda: Meljanac 22, Jevtić, Sinđelić 4, Stanković Č 3, Tadić 9, Trifunović, Eremić 2, Mašulović 1, Fet, Popović, Dodić,  Andonović 3, Stefanović 1, Ilić.

Serija i dalje traje. Aktuelni šampion Srbije nanizao je još jednu maksimalnu pobedu, a ovoga puta pala je Crvena zvezda u šestom kolu Superlige. Beogradski crveno-beli uzeli su po setu dva puta 19 poena, dok su u trećem stigli do 21.

Činjenica je da su Novosađani od starta nametnuli ritam u maloj sali Spensa, igrali odgovorno i ozbiljno, tako da ni u jednom delu meča nisu dali šansu protivniku da nešto učini. Povela je Vojvodina 7:4, 10:6, radili su svi elementi, blokom je Simić doneo 14:9, a malo posle toga odličan je na servisu bio i Kovačević. Visokih16:10 bilo je dovoljno da domaćin rutinski privede set kraju. Imao je priliku rival da se poraduje vođstvu, kada je u drugom periodu okreno na 10:8, ali je novosadski tima brzo to anulirao. Kovačević je bio siguran za 12:11, te Simić za 14:11, prednost je rasla za vođstvo od 2:0 u setovima. Dominacija na terenu dala je priliku treneru Gavrančiću da menja, pa su u trećem setu redom i ostali  igrači dobijali šansu. Umesto Todorovića je na mesto dizača ušao Čubrilo, zatim Buša umesto Blagojevića, a svojih pet minuta dobili su i Bošnjak, Prišić i Brborić.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić: Posle utakmice u Nišu, koju smo takođe dobili, bilo je važno da ipak podignemo kvalitet igre i to smo uspeli. Zadovoljan sam kako je to izgledalo u svim elementima, možda još ima malo prostora na prijemu, ali i to će doći na svoje.

Filip Kovačević: Ušli smo maksimalno u meč, imali smo sve u svojim rukama i nismo dozvolili da se protivnik razigra. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i dižemo formu. Ovako ozbiljno treba da shvatimo svakog protivnika.

Podelite na društvenim mrežama
Share This