Niš – Vojvodina NS seme 0:3 (22:25, 21:25, 23:25)

Niš: Hala „Čair“, sudije Popović i Janković.

Niš: Đokić, Jović, Bardia 15, Milovanović 1, Kovač, Antonić, Konstadinović, Stojković 5, Nikolić U 6, Cvetanović, Jelić, Raoš, Kone 7, Jovanović, Savić 1, Nikolić M 12.

Vojvodina NS seme: Simić 6, Čubrilo 1, Bajandić 4, Kovačević, Negić, Mašulović 8, Bošnjak, Buša, Blagojević 12, Prišić, Todorović, Rudić, Perić 14.

Još jednu pobedu ostvarili su odbojkaši Vojvodine NS seme, koji su u petom kolu Superlige na gostovanju savladali ekipu Niša 3:0.

Već na startu su Novosađani dali do znanja kakve ambicije i želje imaju u ovom duelu. Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić odlučio se za postavu Čubrilo, Blagojević, Perić, Bajandić, Mašulović, Simić i libero Negić. Rano stečenu prednost crveno-beli su do polovine seta dodatno povećali (12:7), a jedino što je domaćinu pošlo za rukom jeste da do kraja umanji razliku, pa je Vojvodina stavila tačku na set rezultatom 25:22. Opuštanje i veći broj grešaka, omogućili su domaćinu da povede u nastavku, razigra se i da na krilima tog vođstva ozbiljno pripreti šampionu. Vodio je Niš 8:3, 10:7, ali su gosti tada konsolidovali redove i zahvaljujući dobrom servisu i bloku najpre izjednačili, a zatim i okrenuli. Blokom Simića stigli su Novosađani do 2:0 u setovima.

Iako je Vojvodina imala prednost i do polovine trećeg seta (15:14), ekipa Niša uspela je da okrene (17:15) i tako u završnicu uđe sa dva, a u jednom momentu i sa tri poena viška – 21:18. No, posle dobrog servisa Blagojevića gosti su se primakli na 20:21, a ubrzo posle toga na servis Simića, usledio je blok za izjednačenje, te uspešna kontra Mašulovića za meč loptu 24:23. Odmah je tu priliku iskoristio Blagojević za novu maksimalnu  pobedu Vojvodine.

Siniša Gavrančić, šef stručnog štaba: Nije bilo lako, kao što to izgleda po rezultatu. Namučili smo se da dođemo do tri boda, mislim da smo čak i lošije odigrali nego što mi to možemo. Ali, kvalitet je i to kada i ne ide, uspete da rešite sve u svoju korist.

Podelite na društvenim mrežama
Share This