Trentino Itas – Vojvodina NS seme 3:0 (25:19, 25:20, 25:18)

Trento: BLM Group Arena, sudije Rajković (Hrvatska) i Markelj (Slovenija).

Trentino Itas: Kortesia, Argenta, Speroto, Rosini, Santos de Souza, Đaneli, Koj, Akuti, Abdel Aziz, Pol Sosa Siera, Podraščanin, Lisinac, De Angelis.

Vojvodina NS seme: Simić, Brborić, Čubrilo, Bajandić, Kovačević, Negić, Mašulović, Bošnjak, Buša, Blagojević, Prišić, Todorović, Rudić, Perić.

Odbojkaši Vojvodine NS seme pružili snažan otpor favorizovanom Trentinu u drugoj utakmici kvalifikacionog turnira u Italiji, posebno u prva dva seta u kojima su imali i šansu za nešto više. Ipak, domaćin je slavio 3:0, dok su Novosađani zauzeli drugo mesto u grupi F prve runde i tako obezbedili sebi bolji žreb za nastavak takmičenja u CEV kupu.

Do polovine prvog seta vodila se izjednačena borba, novosadski tim bez respekta i straha borio se protiv velikog rivala. Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić odlučio se za nešto drugačiju postavu, koja je opravdala poverenje. Tako su zaigrali Čubrilo, Blagojević, Kovačević, Perić, Simić, Mašulović i libero Negić. Na pola prvog perioda dobrim servisom i blokom Trentino se odlepio na tri (a nešto kasnije i četiri) poena razlike, ali je Vojvodina nastavila da se bori i disala za vratom protivniku. Malo je nedostajalo da se uđe u neizvesnu završnicu, međutim, u samom finišu ponovo je dobar servis bio na strani domaćina.

Još bolju igru pokazala je Vojvodina na početku drugog seta, kada je povela 4:1, a onda imala je 10:7. Ipak, propuštene prilike, nekoliko grešaka i dobri servisi ekipe Trentina bili su dovoljni za preokret sa druge strane. Borili su se Novosađani, igrali su požrtvovano u odbrani, ali je falila malo bolja realizacija, pa je italijanski predstavnik poveo 15:11. Upornost je crveno-bele primakla na 13:15. Ipak, dodao je gas rival u završnici i stigao do 2:0 u setovima.

I u nastavku su servis i blok bili na strani Trentina i uvek je to nešto malo nedostajalo crveno-belima da naprave nešto više. Napravio je i strateg Gavrančić izmene, pa su umesto Čubrila i Kovačevića ušli Todorović i Bajandić. Iako je domaćin opravdao ulogu favorita, činjenica je da nije imao lak zadatak, da je Vojvodina pokazala da je potencijal, hrabro se borila i tokom celog susreta bila dostojan protivnik. Za pobedu, Trentino je morao da se maksimalno angažuje za svaki poen. Ostake žal, jer je Vojvodina mogla bar set da uzme velikom rivalu.

U svakom slučaju drugo mesto na turniru biće od značaja za Novosađane u daljoj borbi na evropskoj sceni i žrebu za CEV kup.

Podelite na društvenim mrežama
Share This