Vojvodina NS seme – IBB Polonia 3:1 (21:25, 25:21, 25:23, 25:18)

Trento: BLM Group Arena, sudije Markelj (Slovenija) i Jetkant (Holandija).

Vojvodina NS seme: Simić 9, Brborić, Čubrilo, Bajandić 13, Kovačević 7, Negić, Mašulović 11, Bošnjak, Buša, Blagojević 14, Prišić, Todorović, Rudić, Perić 8.

IBB Polonia: Meklaklin, Smit 3, Tang Taje, Nilson 23, Mađo, Majls, Tuton, De Paula Ribeiro 14, Kiselevič, Mekson 2, Rodrigez, Van Solkema 3, Dalakuras 16, Klejton 4.

Odbojkaši Vojvodine ostavrili su važnu pobedu u prvom meču kvalifikacionog turnira u Trentu. Izabranici trenera Siniše Gavrančića su posle izgubljenog prvog seta uspeli da okrenu rezultat i na kraju slave 3:1 protiv IBB Polonie.

Novosadski prvotimci dobro su počeli meč, poveli 10:7, 12:9, ali je protivnik servisom poremetio prijem crveno-belih, bio dobar u bloku i to je bilo dovoljno za preokret. U jednom momentu je Vojvodina izjednačila, ali su u samom finišu ponovo slabiji prijem i lošija realizacija bili uzrok gubitka seta.

U drugom  periodu stabilizovao je redove srpski šampion, poveo od početka i držao tu prednost do kraja. U nekoliko navrata zapretila je engleska ekipa, no Novosađani nisu dozvolili da bilo šta spreči njihovu nameru – izjednačenje u setovima.

Novi pad usledio je u trećem setu, vodio je rival 17:13 i 19:15, ali su tada umesto Perića i Todorovića ušli Kovačević i Čubrilo. Dobila je Voša neku novu  energiju, sigurniji prijem i napad, a i servis je bio bolji. Kod rezultata 19:21 posle servisa Mašulovića Čubrilo se odbranio, a Bajandić uspešno realizovao kontru. Nova uspešna kontra Bajandića inicirala je izjednačenje. U neizvesnoj završnici, ponovo je Bajandić odigrao važnu ulogu i dobrim servisom omogućio timu da uspešno završi set i povede 2:1.

Konačno su se razigrali crveno-beli u četvrtom setu, negde na polovini stekli prednost, a onda je dodatno povećali posle dobrog servisa Kovačevića. Iako nije to bilo najbolje izdanje Vojvodine, ipak je bilo dovoljno za pobedu u prvom meču kvalifikacionog turnira u Trentu.

U četvrtak, takođe u 20.30 časova, Vojvodina se sastaje sa domaćinom Trentinom.

Luka Čubrilo: Očekivali smo težak meč, znali smo da nisu naivni, imaju odličnog korektora. Nadali smo se pobedi, ali najteže je igrati kada je sve već upisano. Uspeli smo posle prvog seta da se izvučemo, posebno u trećem koji smo gubili. Borili smo se svi zajedno i tako treba i sutra da odigramo, protiv jedne od najboljih ekipa u Italiji, bez pritiska, može svašta da se desi

Siniša Gavrančić, šef stručnog štaba: Bila je teška utakmica. Na 1:1, kada smo treći set gubili pet poena razlike, preokret su doneli Čubrilo i Kovačević, koji su ušli u igru. Kada smo to prelomili kasnije smo igrali opuštenije. Videli  smo da u Evropi nema lakih protivnika, sve mora da se igra maksimalno. Najbitnija je pobeda, sutra možem igrati rasterećeni, ali maksimalno angažovani, protiv fantatičnog Trentina, koji čine neki od najboljih igrača sveta, među kojima su i naši Podraščanin i Lisinac. To je veliki izazov za sve nas.

Podelite na društvenim mrežama
Share This