Prvi tim Vojvodine krenuo je put Italije, gde će od utorka do  četvrta igrati na turniru prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Rivali Novosađanima na turniru grupe F biće domaćin Trentino i engleska ekipa IBB Polonia.

– Liga šampiona svakako je veliki izazov. Očekuje nas težak posao u Italiji, ali idemo da igramo i da se borimo. Prvi je na redu engleski tim, koji ima puno stranaca, iskusan je i naš zadatak je da najpre tu pokažemo dobru igru i pobedimo. Posle toga, u duelu sa jednom tako velikom ekipom kao što je Trentino, treba da pružimo 120 odsto mogućnosti i odigramo najbolje što možemo – ističe šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

Slaže se sa njim i korektor Boris Buša.

– Idemo korak po korak, da pobedimo u prvoj meču, pa ćemo razmišljati o Italijanima. Znamo ko je Trentino, ali teren odlučuje sve, imamo neke svoje šanse, nećemo se sigurno predati.

Vojvodina NS seme je u prvom kolu turniru slobodna. U sredu se u drugom kolu sastaje sa IBB Poloniom u 20.30 časova, a u četvrtak u isto vreme, u trećem kolu igra protiv Trentina. Samo pobednik turnira ide dalje. Mečeve će direktno prenositi Arena sport, a kako je najavljeno Arena je dozvolila preuzimanje linka i Radio televiziji Vojvodine.

Podelite na društvenim mrežama
Share This