Šampioni vole velike rivale – i još veće duele. Na prekretnici ka svakom uspehu posebnu snagu daju pobede u ljutim borbama, koje iz svakog sportiste izvlače ono najbolje – igrački i karakterno. Čini se, a ne kriju to poslenici svetskog sporta, da svima predstoji upravo jedna takva borba, možda i sa najvećim protivnikom do sada. Sa korona virusom. Pandemija je uticala na kompletno društvo, pa samim tim i na promene u svim takmičenjima.

Upravo zbog toga svaki sportski kolektiv ima zadatak više, da se osim na terenu, van njega izbori sa još jednim protivnikom i sačuva stabilnost. U Odbojkaškom klubu Vojvodina poručuju da su spremni za sve izazove, organizacione, finansijske i, podrazumeva se, rezultatske. U skladu sa odgovornim ponašanjem, novosadski kolektiv ovoga puta nije organizovao tradicionalnu promociju uoči nove sezone, ali se javnosti obratio putem medija, na konferenciji upriličenoj u svečanoj klupskoj sali. Pre izlaganja učesnika konferencije, premijerno je emitovan kratki promotivni film, koji je za cilj imao takođe da predstavi klub za sezonu 2020/2021.

Po završetku filma novu sezonu i meč prvog kola Superlige Vojvodina NS seme – Borac Starčevo, koji se igra sutra u 18 časova, u maloj sali Spensa, najavio je sportski direktor Slobodan Boškan.

– Nije uobičajeno da ovako najavljujemo sezonu, ali smo morali da se prilagodimo situciji. Zato i ovaj film ima zadatak da predstavi ekipu i naše ambicije. Zadržali smo dobru ekipu, uz minimalne izmene i verujem da će u drugoj godini svi igrati još bolje, jer se sada dobro poznaju i navikli su na sistem. Što se tiče Superlige, u utorak igramo prvo kolo protiv Borca, koji se posle dugo vremena vratio se u Superligu. Godinama je bio u Prvoj ligi i to uvek u vrhu. Videćemo kakva su ekipa. I dalje ćemo morati da organizujemo utakmice bez prisustva publike, dokle god to bude bilo zahtevano od nas – istakao je Boškan.

Važan šraf u seniorskoj ekipi je stručni štab, koji će u novoj sezoni biti gotovo nepromenjen.

– Iza nas su skoro dva meseca priprema. Mislim da spremni ulazimo u sezonu, a to su pokazale i pripremne utakmice. Momci su dobro trenirali, vidi se kvalitet  igre i to će još biti bolje kako sezona bude odmicala. Borac ima iskusnu ekipu, ne treba je potceniti, ali mi moramo odigrati kako znamo – poručio je šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

Da li i od boljeg može bolje, pokazaće teren i oni koji će se na tom terenu ponosno boriti za šampionski grb.

– U ovoj situaciji i posle tako velike pauze najbitnije je da prvenstvo počinje. Naš zadatak je da ponovimo sve uspehe. Istina, nije lako odbraniti sve, ali verujem da imamo kvalitet za to. Kada je u pitanju prvo kolo Superlige, podrazumeva se da moramo maksimalno ući u meč. Ekipa Borca je dugo na okupu, ali od nas sve zavisi zaključio je srednji bloker Nemanja Mašulović.

Podelite na društvenim mrežama
Share This