Odbojkaši Vojvodine NS seme osvojili su prestižni pehar Memorijala velikana, pošto su u odlučujućoj utakmici savladali ekipu Radničkog 3:0 (25:19, 25:22, 25:17). Prema prikazanom do sada, očekivao se neizvesniji dvoboj dva velika tima, ali su Novosađani bili posebno motivisani, razigrani i sigurni od prvog do poslednjeg poena. Aktuelni šampion Srbije pružio je partiju na zaista visokom nivou, pa odlični protivnik nije jednostavno našao rešenje za igru domaćina. Na startu je Vojvodina pokazala ko će voditi glavnu reč, povela je 5:2, Kragujevčani su se približili, ali su se Novosađani blokom odlepili na 8:4 i sačuvali prednost do kraja. Neizvesno je u drugom setu bilo do polovine, kada je domaćin opet blokom stigao do zavidne prednosti i obezbedio sebi mirnu završnicu. Nije drugačije bilo ni u trećem setu. Novosađani nisu ni pomišljali na opuštanje. Svi na terenu su bili na visini zadatka, a dominirali su Perić, Mašulović, Simić, Blagojević i Bajandić. Najpre blokom, a i onda odličnom akcijom Simića stigli do 12:9. Do kraja su prednost dodatno povećali i zasluženo stavili tačku na meč u tri čina.

Blagojević je uknjižio 13 poena, Perić i Bajandić po 11, Simić 9, Mašulović 6, a Todorović 2.  

Ekipa Niša osvojila je treće mesto na turniru, pošto je savladala Ribnicu rezultatom 3:1 (25:22, 27:25, 23:25, 25:16).

Odlukom žirija koji su činili treneri, za najboljeg igrača turnira proglašen je Pavle Perić, primač Vojvodine NS seme. Priznanja i pehare uručile su ćerke odbojkaških legendi Žarka i Radovana, Sonja Petrović i Lana Dabić, kao i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, koji je svečano zatvorio turnir. Pobedu je ostvarila i Uprava OK Vojvodina, koja je učinila sve, uz podršku Grada, da turnir u datim okolnostima organizuje na najvišem nivou, a svim učesnicima, predstavnicima klubova, tehničkim licima i deci koja su pomagala oko terena, pruži maksimalnu bezbednost.

Pavle Perić, najbolji igrač turnira: Želim da čestitam svima koji su učestvovali. Ovo je ipak malo drugačiji turnir, jer se podsećamo dva velikana našeg kluba, a to nam mnogo znači. Moj tim pokazao je odličnu partiju, borbenost je bila na nivou i zasluženo smo slavili. Nagrada za najboljeg igrača mi mnogo znači, ali je mnogo važnije to što smo kao ekipa pokazali kvalitet i osvojili prvo mesto.

Dragoljub Zbiljić, predsednik kluba: Iskoristio bih priliku da čestitam stručnom štabu na odlično odrađenom poslu. Ekipa je funkconisala na svim pozicijama, bila je sigurna, dominantna na turniru i to je rezultiralo trijumfom.

Siniša Gavrančić, šef stručnog štaba: Mi se pre svega baziramo na našu stranu terena. Odigrali smo sedam utakmica tokom pripremnog perioda, zaključno sa ovim turnirom. Kako je vreme odmicalo bili smo sve bolji i očigledno je da ćemo spremno ući u novu sezonu. Zadovoljstvo nam je što smo trijumfovali u Novom Sadu.

Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća zadužen za sport: Vojvodina je iznedrila mnoge velike sportiste, a među njima su i legende Žarko Petrović i Radovan Dabić. Čast je velika što smo pored svih okolnosti sačuvali tradiciju i kontinunitet, te uspeli da organizujemo turnir u skladu sa svim merama. Uspeli smo takođe da u datim okolnostima nastavimo da treniramo, radimo i pobeđujemo. Hvala vam svima, želim vam mnogo sreće i verujem da se vidimo sledeće godine na istom mestu u mnogo boljim okolnostima

Rezultati, treći dan: Niš – Ribnica 3:1 (25:22, 27:25, 23:25, 25:16), Vojvodina NS seme – Radnički 3:0 (25:19, 25:22, 25:17)

Tabela:

1. Vojvodina     3          3          0          9:0        9

2. Radnički        3          2          1          6:5        6

3. Niš    3          1          2          4:7        3

4. Ribnica         3          0          3          2:9        0

Podelite na društvenim mrežama
Share This