Odbojkaši Vojvodine NS seme i Radničkog boriće se za prestižni pehar „Memorijala velikana“, pošto su i u drugom kolu turnira zabeležili pobede i tako odlučujući duel dočekuju neporaženi. Kragujevčani su bili prilično sigurni protiv Ribnice, osim u trećem setu, pa je tako na kraju rezultat bio 3:1. Novosađani su, može se slobodno reći dominirali u većem delu susreta i uknjižili još jednu pobedu bez izgubljenog seta.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić još jednom mešao karte i pružio šansu svima, pa su tako ovaj susret počeli Todorović, Buša, Mašulović, Rudić, Kovačević, Perić i libero Brborić, a kasnije je u igru ušao i Bajandić.

Iako je protivnik poveo na startu meča, Vojvodina je brzo došla na svoje i posle 0:3 izjednačila na 3:3. Bili su odlični Novosađani u bloku i posle jednog poena na mreži i nakon servisa Perića, domaćin je stigao do dva poena viška – 16:14. Bilo je i 20:17, gosti su uspeli u finišu da priprete, ali je Vojvodina stavila tačku na taj period i povela 1:0. Drugi set bio je priča za sebe. Čini se da takav rasplet davno nije viđen u maloj sali Spensa. Kod rezultata 6:4 za crveno-bele počela je prava simultanka domaćina. Do kraja tog perioda Novosađani su napravili seriju od 19:1! Pucali su Vošini prvotimci iz svih oružja, sjajni su bili u bloku, u napadu, u polju, išlo im je bukvalno sve što su zamislili.

Posle 25:5 nekako je logično bilo da dođe do blagog opuštanja, ali nije to dugo potrajalo. Nije želela Vojvodina ni set da prepusti rivalu. Ponovo se izdvojio Pavle Perić sa 19 poena, pratili su ga Buša sa 11 i Mašulović sa 10. Bajandić je uknjižio 9, Rudić 5, Kovačević 3 i Todorović 1.

Rezultati, drugi dan: Radnički – Ribnica 3:1 (25:14, 25:15, 23:23, 25:18), Vojvodina NS seme – Niš 3:0 (25:23, 25:5, 25:20).

U subotu će se u 16 časova za treće mesto boriti Niš i Ribnica, dok će u 19 sati meč Vojvodine i Radnički odlučiti o pobedniku turnira.

Podelite na društvenim mrežama
Share This