Odbojkaški klub Vojvodina tradicionalno svake godine uoči početka nove sezone uvertiru pravi na memorijalnom turniru posebne emocije, posvećenom legendama Žarku Petroviću i Radovanu Dabiću. Deseti  ukupno, a treći pod nazivom „Memorijal velikana“ biće održan od 3. do 5. septembra u maloj dvorani SPC „Vojvodina“.

Nažalost, ove godine, zbog epidemiološke situacije, turnir će se igrati bez prisustva publike, ali to neće umanjiti volju i želju učesnika, da se bore za prestižni pehar i odmere snage uoči nove sezone. U tri dana (po sistemu svako sa svakim), nadmetaće se Ribnica (Kraljevo), Radnički (Kragujevac), Niš i domaćin Vojvodina NS seme.

– Sezona koja predstoji veliki je izazov za nas u sportu, gledaoce, medije i sve ostale. Vreme će pokazati koliko ćemo biti u mogućnosti da ostvarimo sve planove. Kada je turnir u pitanju, organizujemo ga tradicionalno svake godine, pa nismo hteli ni sada da prekidamo, s tim da će se sada održati pod određenim uslovima. Moraćemo da se pridržavamo svih uputstava dobijenih od Kriznog štaba Grada Novog Sada, bićemo veoma pažljivi, što se tiče organizacije, ljudi na terenu i oko njega. Sa velikom žalošću moram da kažem da ne možemo pozvati publiku da nas podrži i uživa na turniru. Ali opet, trudićemo se da bude besprekorno organizovan i da se kao ekipa najbolje uvedemo u novu sezonu – ističe sportski direktor Slobodan Boškan.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić izrazio je zadovoljstvo što se svi u klubu vraćaju onome što najviše vole, a to su, kako on kaže, utakmice.

– Radujemo se mečevima u Novom Sadu. Naš turnir je glavna uvertira u novu sezonu. Ove godine gosti će nam biti srpske ekipe, koju su pokazale da imaju kvalitet za gornji deo tabele, te zato verujem da će mečevi biti dobri i zanimljivi. To je prilika da vidimo formui, kao i to gde smo u odnosu na rivale. Na treningu sve izgleda dobro, a sada treba polako da to prenosimo na teren.

Kapiten Stevan Simić od decembra meseca nije zaigrao u Novom Sadu. Zbog tromba je morao na dužu pauzu, a prve mečeve odigrao je u Nišu i Kraljevu. Za njega poseban značaj ima izalazak na teren u maloj sali Spensa.

– Iza nas su dva turnira, koja smo uspešno odigrali i osvojili ih. Bile su to za nas dobre provere, pokazali smo da imamo kvalitet, ali će naš turnir biti još bolji test, jer mislim da će konkurencija biti jača. Očekujem da ćemo i u Novom Sadu potvrditi da smo spremni za velika dela. Žao mi je što neće biti publike, ali se iskreno nadam da će situacija uskoro biti bolja i da će se navijači vratiti na tribine.

Satnica

Četvrtak, 03. septembar

Radnički – Niš 16h

Vojvodina NS seme – Ribnica 19h

Petak, 04. septembar

Radnički – Ribnica 16h

Vojvodina NS seme – Niš 19h

Subota, 05. septembar

Ribnica – Niš 16h

Vojvodina NS seme – Radnički 19h

Podelite na društvenim mrežama
Share This