Juniori i kadeti Vojvodine prošle sezone blistali su u ligama u kojima su se takmičili, osvojili su Novogodišnji festival, juniorsko Prvenstvo Vojvodine, ali ih je na putu do odličja na državnim prvenstvima, kao i sve sportiste, zaustavila pandemija korona virusa. No, to ih nije omelo da posle pauze krenu u nove izazove.

Menadžment i treneri mlađih kategorija osmislili su dobro plan rada u novonastaloj situaciji, održali sastanak sa igračima i počeli sa radom. Da ozbiljna budućnost kuca na vrata potvrđuje mnogo već poznatih, ali i novih dečaka, kako novosadskih, tako i onih iz drugih regiona.

– Ostaje žal što nismo završili prošlu sezonu kako smo želeli, ali to su neke stvari na koje ne možemo da utičemo. Važno je da smo ponovo tu, da radimo i da imamo priliku  da potencijal pokažemo u novoj sezoni. Evidentno je da svake godine imamo sve veći broj mladih talentovanih igrača, koji su pristigli kako iz vojvođanskih mesta, tako i iz cele Srbije, pa čak i van nje – ističe trener juniora Marko Narančić.

Trener kadeta Strahinja Kozić predočava da je specifična situacija izazov za sve, ali da se iskreno nada da će se sve smiriti i uz mere opreza i odgovornost da će ekipa moći da se posveti obavezama.

– Rad je važan i bez toga nema napretka. Isto toliko je bitno i takmičenje. Ali, ako svi budemo odgovorni moći ćemo da radimo kako smo navikli. Što se kadetske selekcije tiče, mi nastavljamo sa našom idejom. Dakle, ove sezone kadeti će biti igrači rođeni 2003. i mlađi, ali ćemo mi, kao i uvek, imati po četiri do pet igrača koji su mlađi i tri, četiri godine. To je  za nas važno kako bismo imali kontinutet, odnosno da bi talentovani odbojkaški duže radili u kadetskoj selekciji, savladali sve što je potrebno, te spremnije ušli u juniore, a posle nadamo se i u prvi tim. Naše ambicije su poznate, Vojvodina uvek teži dobrim rezultatima, ali za mlađe kategorije prioritet su rad, napredak i usavršavanje – poručuje Kozić. 

Novim izazovima, dokazivanju i takmičenju raduju se i članovi mlađih selekcija.

 – Nadam se da će nas ove godine pre svega poslužiti zdravlje, zbog cele situacije, da će sve proći dobro i da ćemo odigrati celu sezonu, u kojoj ćemo se boriti da ostvarimo sve ciljeve – kaže junior Uroš Mišković, a kadet Danilo Elezović dodaje: – Posle duge pauze jedva smo svi čekali da krenu treninzi i nova sezona. Trudićemo se da opravdamo poverenje, da radimo i ostvarimo ciljeve. Imamo nekoliko novih drugara,  oni se lepo uklapaju, dobro im ide. Očekujem da u novoj sezoni uradimo sve ono što nismo mogli u prethodnoj zbog poznate epidemiloške situacije.

Podelite na društvenim mrežama
Share This