Posle više od mesec i po dana šampionska ekipa ponovo je na okupu. Prvotimci Vojvodine NS seme u četvrtak su pristigli u Novi Sad (oni koji nisu iz Novog Sada), a već u petak ujutru počeli su novu avanturu na svežem vazduhu i prelepom ambijentu na Glavici. Posle duže pauze priroda i fizičke pripreme sigurno će prijati crveno-belima, koji će pod vođstvom stručnog štaba polako ulaziti u ritam.

Kako je ukinuto vanredno stanje, a biće dozvoljen i povratak u hale, ekipa će uskoro uz kondicioni trening, ući u salu i raditi i odbojku.

– Jedva smo čekali da se sve ovo završi, kako bismo se vratili onome što najviše volimo, a to je odbojka. Pauza je bila duža nego obično, ali verujem da ćemo brzo ući u ritam. Prvo ćemo da se vratimo u fizičku formu, a onda i u odbojkašku i igračku – ističe šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

Nedavno je doneta odluka i o završetku sezone i imenovanju prvaka liga. Vojvodina je, na osnovu zatečenog stanja, ali sasvim zasluženo, proglašena šampionom Srbije. Time su Novosađani u ovoj sezoni ostvarili stopostotni učinak i ispunili sve zacrtane ciljeve: osvojili su sva tri domaća trofeja i igrali Ligu šampiona.

– Rezultatski je sezona bila odlična. Postavili smo visoke ciljeve, nije bilo lako, ali smo ih sve ostvarili. Moramo biti zadovoljni, bez obzira na to kako se završilo, nije do nas. Skoro tokom cele sezone smo bili prvi na tabeli, uz mnogo više obaveza, jer smo u mini ligu ušli sa deset utakmica više u odnosu na rivale. Imali smo i viša napora, putovanja, ali smo uz sve to osvojili i Kup, a u mini ligi u tih pet kola uknjižili isto toliko pobeda – zaključuje Gavrančić.

Luka Čubrilo u svojoj Vojvodini

Novo – staro lice, mogli su svi da primete na prvom treningu Vojvodine. Stigao je Luka Čubrilo, koji će u narednoj sezoni, posle više godina, ponovo nositi dres u kojem je stekao afirmaciju. Luka je rođen 1988. i igra na poziciji tehničara. Iz Vojvodine je otišao 2012, u međuvremenu je igrao u Nemačkoj, Estoniji, Francuskoj, Kipru, a deo ove sezone i u Novom Pazaru.  

Podelite na društvenim mrežama
Share This