Kada je polovinom marta, zbog pandemije korona virusa, uvedeno vanredno stanje u Srbiji, među mnogobrojnim merama bila je i zabrana sportskih dešavanja, utakmica, treninga, zatvaranja sportskih hala, škola… Tada su sa aktivnostima stale i sve kategorije Odbojkaškog kluba Vojvodina. Za igrače, stručni štab i menadžment bio je to novi ispit, novo iskustvo. Svi su se vratili porodicama, ponašali se odgovorno, poštovali mere i čekali da se situacija razreši. U javnim obraćanjima, uživo, ili putem pisanih izjava, niko nije krio činjenicu da mu saigrači, drugari, odbojka, treninzi i klub i te kako nedostaju.

Prošlo je od tada mesec i po dana, a šampionska porodica će uskoro ponovo biti na okupu. Neke mere su ukinute, neke ublažene, a jedna od najlepših vesti za sportiste svakako je dozvola realizacije treninga u grupi na otvorenom.

– Svi u klubu smo redovno u kontaktu, razgovaramo i sa trenerima i razmišljamo već o planovima za narednu sezonu. Isto tako, pratimo situaciju i kako mere popuštaju tako i mi imamo više aktivnosti. Moramo još da vidimo pod kojim uslovima se mogu održavati treninzi napolju u grupi, ali realno je, dok sve pripremimo, da se okupimo tokom, ili krajem sledeće sedmice. Počećemo sa treninzima na otvorenom i u skladu sa merama čekaćemo i momenat kada će nas pustiti  u salu – ističe sportski direktor Slobodan Boškan: – Plan je da treniramo do kraja juna. Ima nagoveštaja da bi sezona mogla početi ranije, polovinom septembra, pa bismo i mi, ukoliko bude tako, pripreme za novu sezonu počeli polovinom jula. No, to ćemo još videti kada se tačno sve bude znalo.

Dobro za prvi tim je to što neće biti nekih velikih promena.

– Većina igrača ima važeće ugovore, a razgovaraćemo i sa onima kojima ugovor ističe. To su Mašulović, Blagojević, Mehić i Lakčević – zaključuje Boškan.

Podelite na društvenim mrežama
Share This