Dok lopta miruje, u Odbojkaškom klubu Vojvodina trude se da one tehničke i organizacione stvari, po potrebi, budu urađene kao i do sada.

Kao što je poznato, sa proglašenjem vanrednog stanja, prekinuta su sva odbojkaška takmičenja, a zatvorene su i hale, tako da su samim tim prestali i treninzi. U klubu je odmah održan sastanak, a raspuštene su sve kategorije.

– Oni koji nisu iz Novog Sada otišli su kući. Prestali smo s radom u svim selekcijama, od seniora do akademije. Igrači su dobili smernice kako da koliko toliko održe formu, u skladu sa merama vanrednog stanja, tako da ne ugrožavaju ni druge ni sebe. Svi smo u stalnom kontaktu, kako igrači i treneri, tako i zaposleni u klubu – predočava sportski direktor Slobodan Boškan.

U klupskim prostorijama smanjen je obim posla, zatvoreni su dom i kuhinja, koja je i oprana i dezinfikovana, a vodi se računa i ostalim prostorijama, iako se ne koriste. Moderna tehnologija omogućava, srećom, da se dosta toga radi i od kuće.

Prvotimci svakodnevno pokazuju ne samo da su veliki sportisti, nego i odgovorni ljudi, koji daju primer mladima i šalju snažne poruke.

– Sticajem okolnosti dobili smo priliku da više vremena provodimo sa najmilijama. I sam to činim, ne izlazim bespotrebno i savetujem to i drugima. Trudim se da ostanem u formi, tako da nikog ne ugrozim i da poštujem sve mere – kaže korektor Boris Buša.

Srednji bloker Nemanja Mašulović kaže da mu nedostaju drugari iz tima, treninzi i utakmice, ali da sada svi moraju da se ponašaju u skladu sa situacijom.

– Za sve nas ovo je veoma ozbiljna situacija. Zato molim sve ljude da poštuju propisane mere i zaštite svoje najbliže i sebe. Nadam se da ćemo zajedno pobediti u ovoj borbi, a kada sve prođe doći će i vreme kada ćemo opet zajedno nasmejani i zagrljani slaviti nove uspehe – poručuje Mašulović.

U istom tonu govori i sportski direktor Slobodan Boškan.

– Vreme iskoristite da radite stvari koje ste do sada možda ređe činili. Čitajte, slušajte muziku, gledajte filmove. Budite odgovorni, pridržavajte se propisanih mera kako bismo svi što pre i što bezbolnije izašli iz ovog perioda – zaključuje Boškan.

Odbojkaški klub Vojvodina misli i na one koji dosta vremena provode uz internet i društvene mreže, pa priprema zanimljive sadržaje, koji se mogu pratiti na zvaničnim fejsbuk i instagram profilima, kao i na Youtube kanalu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This