Vojvodina NS seme – Radnički 3:0 (25:13, 25:15, 25:21)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, sudije Stevanović i Popović.

Vojvodina NS seme: Lakčević, Bajandić 4, Bojičić, Kovačević, Negić, Mašulović 12, Buša, Blagojević 17, Radović, Todorović 3, Rudić 9, Perić, Mehić 11.

Radnički: Milutinović, Antić, Goić, Pantović, Ristić, Petrović, Lopar, Dukić, Jekić, Matić, Pantelić,  Perović, Stevanović, Krstić.

Aktuelni šampion i lider na tabeli, odlično je startovao u Mini ligi, pošto je u prvom kolu maksimalnim rezultatom savladao velikog rivala, ekipu Radničkog. Osim malog opuštanja u trećem setu, koje su brzo nadomestili, sve ostalo Novosađani su odigrali u jednom dahu. Možda Kragujevčani nisu bili na očekivanom nivou, ali im sa druge strane ni crveno-beli nisu dozvoli da se razigraju.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić opet je iskoristio priliku da malo meša karte, pa su na prijemu odigrali Mehić i Bajandić, dok je veći deo meča na mestu libera bio Negić.

Novosađani su furiozno počeli meč, blokom su stigli do 3:0, na momenat su se gosti primakli, ali su crveno-beli serijom sjajnih servisa poremetili Kragujevčane i brzo vratili prednost. Najpre je as servisom Bajandić doneo 8:4, zatim je u napadu bio siguran Blagojević, a nakon toga usledila su i dva poena Mašulovića  za 11:6. Držali su domaći nivo igre do kraja seta, a veliki deo posla odrađen je dobrim servisom i blokom.

Nije bilo mnogo drugačije ni u drugom setu, s tim da su se Kragujevčani držali gotovo do polovine ovog perioda. Sa tri bloka stigla je Vojvodina do vođstva od 10:5, Radnički je uspeo da se približi na 9:11, ali je posle serije dobrih servisa Blagojevića domaćin opet povećao prednost. Igrali su novosadski prvotimci svi kao jedan, angažovano, požrtvovano u odbrani, sa malo grešaka, a što je najvažnije timski. Nema sumnje, u ovoj utakmici Novosađani su dominirali u bloku, ali su isto tako bili dobri u svim elementima.

U trećem setu su se igrači Vojvodine malo opustili, te dali prostora gostima da prvi put povedu u ovom meču. Kragujevčani su bili u igri praktično do samog kraja, ali je posle servisa Blagojevića domaćin izjednačio (18:18), a onda i okrenuo (20:18). Nisu crveno-beli dali više nikakvu nadu protivniku, u tim momentima simultanku je odigrao i Mašulović, da bi novosadski tim završio meč rezultatom 25:21.

Lazar Bajandić, primač: Za nas je ovo bila važna utakmica, jer je dobro što smo Mini ligu počeli na ovakav način. Sve vreme smo držali ritam, nije bilo većih padova, igrali smo zaista kvalitetno. Možda je protivnik prikazao slabiju partiju, ali bitno je da smo mi bili na visokom nivou.

Siniša Gavrančić, šef stručnog štaba: Ako uzmemo u obzir to da smo stalno u ritmu sreda-subota, da smo u noći između četvrtka i petka stigli iz Belgije, mislim da smo pružili odličnu igru, kontrolisali je sve vreme, posebno u prva dva seta, dok smo se u trećem odvojili kada je bilo najvažnije. Ovo je bila jedna od boljih partija ove sezone, svi elementi su funkcionisali i možemo biti zadovoljni.

Podelite na društvenim mrežama
Share This