Odbojkaši Vojvodine utakmicom u Ruselaru završili su takmičenje u ovosezonskoj Ligi šampiona. Od šest mečeva protiv daleko iskusnijih timova, ali i kvalitetnijih, Novosađani su bar u četiri pokazali lepu i hrabru igru, a dva puta bili su blizu pobede. Upravo je iskustvo kumovalo tome da iz ta dva meča umesto pobede uzmu po bod.

Ipak, na evropskoj sceni cilj je ostvaren, a najjače klupsko takmičenje poslužilo je kao velika škola i prilika za napredak.

– Ostvarili smo cilj koji smo zacrtali na početku sezone, a to je da se plasiramo u grupnu fazu. Ostaje žal za te dve utakmice, malo je falilo da budu i dve pobede. Kao što se i u ovom meču u Ruselaru videlo, u prvom, pa i drugom setu, nedostajalo je iskustvo. Mislim da je u mnogim setovima, koje smo odigrali, odlučivalo iskustvo protivničkih ekipa. U svakom slučaju, bila je velika privilegija učestvovati, a naći se samo među dvadeset najboljih evropskih timova veliki je uspeh. Za nas je to velika škola i neprocenjivo  iskustvo – istakao je šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

Srpski šampion Evropu ostavlja iza sebe i okreće se domaćoj sceni, na kojoj ga očekuje završnica prvenstva, kao i finale Kupa Srbije.

– Počinje mini liga, već u subotu igramo protiv velikog rivala, ekipe Radničkog. Dva prva kola igramo kod kuće, posle Kragujevčana dolaze Nišlije, a nakon toga igramo i finale Kupa. Vojvodina nekoliko godina nije osvojila pehar Kupa Srbije i zato to finale za nas ima dodatnu težinu – veli Gavrančić i nastavlja: – To što smo se navikli na veliki broj utakmica mislim da može delovati pozitivno na nas i mnogo nam značiti, jer smo sada već naučili na takvu vrstu pritiska i opterećenja. Sa druge strane, nema više dugačkih putovanja, ostaje da još malo podignemo formu, budemo još jači i da na najbolji način završimo sezonu. Ekipi se priključuje i Stevan Simić, s tim da će on početi sa trčanjem i laganim vežbama. Drago mi je zbog njega kao čoveka i sportiste, a nema sumnje da će njegovo prisustvo imati uticaj i na tim. Ne znamo koliko će uspeti da uradi do kraja sezone, moramo sačekati i zeleno svetlo doktora da može maksimalno da se posveti baš odbojkaškim elementima i igri. Generalno, zadovoljan sam zdravstvenim stanjem, oscilalcije su normalne i nemoguće je za jednu prilično mladu ekipu da drži nivo forme u ovako teškom ritmu. Bili smo svesni toga i opredelili smo se da tražimo pikove za ono što nam je najvažnije, a to je sada borba za dva domaća trofeja.

Vojvodina NS seme će mini ligu otvoriti duelom protiv Radničkog, u subotu, 22.februara. Meč u maloj sali Spensa počinje u 17.30. Novosađani će biti domaćini i u drugom kolu, pa će tako u sredu, 26.februara dočekati ekipu Niša.  

Podelite na društvenim mrežama
Share This