Knak Ruselar – Vojvodina NS seme 3:0 (28:26, 25:20, 25:18)

Ruselar: Hala Širvelde Ruselar, sudije Nastase (Rumunija) i Mokri (Slovačka).

Knak Ruselar: Volš 2, Turlink 19, Deroj, Kulman 5, Van Ši, Verhaneman 12, Desmet 1, Jensen Vandorn, Norman, Depover, Frakos 11, Festeland 6.

Vojvodina NS seme: Lakčević, Bajandić, Bojičić 1, Kovačević 11, Negić, Mašulović 4, Buša, Blagojević 11, Radović, Todorović, Rudić 3, Perić 16, Mehić 3.

odbojkaši Vojvodine NS seme porazom su se oprostili od najjačeg klupskog takmičenja (0:3), ali su u poslednjem kolu E grupe ostavili dobar utisak u dvorani u Ruselaru.

Sjajno su Novosađani počeli meč, posle servisa Blagojevića poveli su 5:3, a onda je Perić blokom doneo svojoj ekipi i 7:4. Sve je išlo crveno-belima u tim momentima, od servisa, preko napada do igre u polju. Na polovini seta bilo je i 15:10 za Vojvodinu, ali su gosti malo po malo krckali zaostatak, servisom omeli goste i stigli do izjednačenja kod rezultata 20:20. Od tog momenta vodila se žestoka borba, a u maratonskoj završnici precizniji je bio domaćin za konačnih 28:26 i vođstvo od 1:0 u setovima.

Čini se da je taj set poprilično uticao na dalji tok utakmice, iako je je bilo neizvesno i u drugom periodu. Crveno-beli su se borili za svaku loptu, bili su ravnopravan rival, ali je domaćin igrao odlično, sigurno, sa jednom jedinom namerom – da ubeležili tri boda koja mu donose četvrtfinale Lige šampiona. U trećem setu Knak Ruselar je rano stekao prednost, servisom je poremetio Novosađane, koji nisu do kraja imali rešenje, za razigranog domaćina.

Ipak, crveno-beli su odigrali lepo ovu utakmicu i časno se oprostili od najjačeg klupskog takmičenja.

Siniša Gavrančić šef stručnog štaba: Imali smo igru, vodili smo gotovo sve vreme u prvom setu i nismo uspeli da ga realizujemo u našu korist. Pitanje je kako bi se kasnije utakmica odvijala da smo mi poveli 1:0. No, Ruselar je pokazao da ima kvalitetnu ekipu, njegovo iskustvo je presudilo i zasluženo se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona.

Filip Kovačević, primač: Počeli smo sjajno i imali priliku u prvom setu. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa jakim evropskim ekipama, igrali smo jako dobro u prva dva seta, dok je u trećem već pala koncentracija. Oni su servirali jako dobro, poremetili nas, odmah se odlepili i zadržali prednost do kraja.

Podelite na društvenim mrežama
Share This