Vojvodina NS seme će u utorak, 11.februara odigrati poslednji meč E grupe Lige šampiona na svom terenu. Pred svojim navijačima oprostiće se Novosađani na najlepši način, a imajući u vidu snagu protivnika biće to pravi šlag na tortu ovosezonske evropske priče. Sa druge strane mreže biće poljski šampion, Zaksa, koju sa klupe kao trener predvodi Nikola Grbić, proslavljeni srpski odbojkaš, sada veliki trenerski stručnjak i bivši selektor nacionalne selekcije.

Svi u taboru crveno-belih spremni su i igrački i organizaciono za ovu pravu sportsku poslaticu u najavi i iskreno veruju da će atraktivnost i kvalitetet tima koji dolazi iz zemlje svetskih šampiona umeti da prepoznaju kako Novosađani, tako i oni iz ostalih obližnjih mesta. Ostaje da se vidi da li će sastav ekipe koju čine možda i najbolji dizač sveta Francuz Benjamin Tonjuti, te Italijan Simone Parodi, Amerikanac Dejvid Smit, pa poljski reprezentativci, probuditi škole, učenike, odbojkaške radnike, trenere mnogih gradskih klubova, da organizovano dovedu svoje polaznike i uživo vide istinske zvezde, da budu deo velikog odbojkaškog duela i kroz to steknu iskustvo i nauče ono što se na treninzima ne može naučiti.

Ne treba tu zaboraviti ni očekivanu podršku koju šampion Srbije, jedini predstavnik naše zemlje na evropskoj sceni, bez sumnje zaslužuje. Vojvodina je, da podsetimo, do sada osvojila Superkup, igra Ligu šampiona, izborila je učešće u finalu Kupa Srbije i uoči poslednjeg kola Superlige prva je na tabeli. Ako ne više, uz sve ove činjenice, duel Vojvodine i Zakse, zaslužuje posećenost najmanje onakvu, kakva je bila na prvoj utakmici protiv Fridrihshafena.  

– Kao što smo znali i pre početka takmičenja, Zaksa je bila najveći favorit za prvo mesto u grupi. Do sada je poljski predstavnik potvrdio snagu, drži ubedljivo prvo mesto, ali je činjenica da su njihov kvalitet, kao i kvalitet poljske lige, iznad ostalih učesnika grupe. Iskreno, verujem da ćemo odigrati dobro, hrabro i motivisano. Imali smo priliku da kroz dosadašnje mečeve napredujemo i sazrimo. Neki igrači prvi put igraju Ligu šampiona i to iskustvo mnogo znači. Očekujem da napadnemo Zaksu u smislu da napravimo najbolji rezultat pred našom publikom i našim navijačima – poručio je sportski direktor Slobodan Boškan.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić slično razmišlja najavljujući susret sa, kako on kaže, jednom od najboljih evropskih ekipa.

– O Zaksi dovoljno govori i sama činjenica da je već posle četiri kola obezbedila plasman u četvrtfinale, bez izgubljenog seta. to je skup vrhunskih igrača koje kao trener predvodi naš Nikola Grbić. Tonjuti je prema mom mišljenju najbolji dizač na svetu. Jednostavno taj tim čini skup poljskih reprezentativaca pojačanih reprezentativcima drugih zemalja takođe iz svetskog vrha. Zaista, retko imamo priliku da ugostimo takvu ekipu i da publika vidi uživo takve igrače. Nadam se da je to prava pozivnica za sve poklonike odbojke. Što se nas tiče, u Poljskoj smo pokazali da možemo, igrali smo ravnopravno negde do dvadesetog poena. Nadam se da će sada biti još bolje, važno je da vidimo gde smo, da pred našim navijačima ostavimo što bolji utisak i podižemo formu za ono što nas očekuje.

Mladi srednji bloker Andrej Rudić iskoristio je priliku da pozove publiku da dođe u što većem broju, da uživa u sportskom spektaklu, ali i da pružu podršku njegovom timu.

– Siguran sam da nas očekuje veoma atraktivna i zanimljiva utakmica. Mislim da možemo biti ravnopravni, da možemo napasti, a uz podršku sa tribina napraviti najbolji rezultat. Mi smo spremni, motivisani i jedva čekamo da meč počne – poručio je Rudić.

Utakmica u velikoj sali počinje u 18 časova, a ulaz je besplatan, čime je Vojvodina napravila i korak više kako bi izašla u susret svima koji žele da budu deo ove utakmice.

Podelite na društvenim mrežama
Share This