Novi Pazar – Vojvodina NS seme 1:3 (22:25, 17:25, 25:23, 12:25)

Novi Pazar: SSU „Pendik“, sudije Simić i Balandžić.

Novi Pazar: Zoranić, Kurtanović, Pruščević, Sabo, Eremić, Daca, Bekrić, Zuković, Božović, Dolovac, Halilović, Čubrilo.

Vojvodina NS seme: Lakčević, Bajandić, Bojičić, Kovačević, Negić, Mašulović, Buša, Blagojević, Radović, Todorović, Rudić, Perić, Mehić.

Odbojkaši Vojvodine stigli su do nova tri boda, posle lepe igre i pobede u 17.kolu Superlige u Novom Pazaru.

Odlučio se trener Siniša Gavrančić da meša karte pa je meč počela ostava Radović, Buša, Mašulović, Rudić, Mehić, Kovačević i libero Negić. Trebalo je gostima samo malo vremena da dođu na svoje, što je domaćin iskoristio i poveo. Na servis Eremića Novi Pazar se odlepio i držao do samog finiša osetnu prednost. Ipak, proradili su crveno-beli, kako u odbrani, tako i na servisu i u ostalim elementima. Od 13:18 stigli su do 17:18, kada je servisom pogurao Radović, a novosadski tim dobro realizovao kontre. Do preokreta je stigla Vojvodina kod 20:19, da bi na 24:22 Buša doneo prvu set loptu. Posle greške domaćina stavljena je tačka na ovaj period.

U isto ritmu nastavili su Novosađani i u drugom setu. Posle bloka Buše bilo je 8:5 za goste, a novu seriju načeli su najpre Mašulović blokom, a onda i Kovačević servisom. Bilo je to dovoljno da Vojvodina rutinski završio ovaj deo utakmice i da povede 2:0.

No, Novi Pazar se nije predavao, uspeo je da u trećem setu drži rezultat, iskoristio je  malo opuštanje i greške Novosađana, pa je u jednom momentu vodio i 17:12. Posle bloka Mašulovića i kontre Buše, primakli su se Novosađani samo na poen zaostatka 18:19, ali su dozvolili protivniku da stigne do 21:18. Na servis Bojičića i dva lepa poteza Mehića izjednačila je Vojvodina na 22:22. Propustili su priliku crveno-beli da reše meč u tri seta, a domaćin je posle dobrog servisa Bekrića realizovao set loptu i smanjio na 2:1.

U četvrtom setu novosadska mašina ponovo je diktirala ritam, brzo napravila veliku razliku i ovaj period meča dobila najubedljvije za konačnu pobedu od 3:1.

Podelite na društvenim mrežama