U Novom Sadu ovih dana, povom Dana grada, boravi delegacija ruskog Nižnjeg Novgoroda, grada pobratima vojvođanske prestonice. Deo sportske delelagacije je u četvrtak posetio i prostorije odbojkaškog šampiona Srbije. Goste, koje su predvodili direktor Departmana za fizičku kulturu i sport Jurij Vladimirovič Zvezdin, direktor olimpijske škole odbojke Aleksandar Gromov i zamenica direktora Departmana za investicije i međunarodne odnose Ana Čirkina Borisovna, u Odbojkaškom klubu Vojvodina primili su predsednik kluba Dragoljub Zbiljić, generalni direktor Nikola Salatić, sportski direktor Slobodan Boškan i nekadašnji sportski direktor, danas veteran, Nikola Marić.

Gosti su se upoznali sa organizacijom, selekcijama i istorijatom Vojvodine, a ozbiljno se razgovaralo i o sportskoj saradnji, pošto Njižnji Novgorod takođe veliku pažnju posvećuje mlađim kategorijama. Već sada najavljene su moguće obostrane posete petnaestak mladih odbojkaša i to ovog leta. Ideja je da najpre talentovani odbojkaši iz Njižnjeg Novgoroda dođu u Novi Sad, a dva meseca kasnije da Vošina budućnost putuje u Rusiju. Gosti su na kraju obišli i dom za mlade igrače.

– Poseta zvanične delegacije Nižnjeg Novgora je dokaz renomea i bogate istorije našeg kluba. Oni su izrazili želju, a mi smo ponosno prihvatili. Početna tema je bila škola odbojke, ali smo pričali o mnogo čemu još, između ostalog i o daljoj saradnji. Verujem da smo bili pravi predstavnik grada – izjavio je predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić.

Direktor Departmana za fizičku kulturu i sport Jurij Vladimirovič Zvezdin istakao je da je Nižnji Novgorod grad sporta i da su dobro izučili sportove u Novom Sadu.

– Već smo bili upoznati sa tim da je OK Vojvodina vodeći klub u zemlji i među organizovanijima u Evropi. Zato je bilo i prirodno da posetimo ovaj kolektiv i nadam se da će u budućnosti doći do saradnje.

Podelite na društvenim mrežama