Vojvodina NS seme – Ribnica 3:1 (25:22, 21:25, 27:25, 25:22)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, sudije Jovančić i Janković.

Vojvodina NS seme: Lakčević, Bajandić 4, Bojičić, Kovačević 9, Negić, Mašulović 8, Buša, Blagojević 30, Radović, Todorović 2, Rudić 10, Perić 16, Nikić 2.

Ribnica: Radević 11, Brborić, Stefanović 14, Begić 1, Vukmirović 10, Đorđević, Peković, Vesić, Paunović, Skakić 11, Gajović, Milovanović, Usiljanin.

U teškoj i opet punoj oscilacija utakmici, uspeli su Novosađani da prelome i da stignu do tri i te kako važna boda. U 13. kolu Superlige savladali su odbojkaši Vojvodine Ribnicu 3:1, a bio je to više psihološki nego igrački težak meč.

Izašla je Vojvodina na teren u nešto izmenjenoj postavi, pa su tako umesto Nikića na mestu primača i libera Lakčevića, zaigrali Kovačević i Negić. Nešto su opuštenije, sa malo više grešaka počeli Novosađani, što je omogućilo rasterećenom protivniku da povede 9:5. U jednoj mini seriji Blagojević je doveo ekipu na samo poen zaostatka (8:9), kasnije su crveno-beli i izjednačili, a posle servisa Perića i efikasnog Mašulovića i Blagojevića, okrenuo je domaćin na 24:20. Na kraju je Vojvodina rešila set rezultatom 25:22.

Iako je nakon sjajnih servisa Kovačevića novosadski tim poveo 3:0 na startu drugog perioda, dozvolio je rivalu da okrene, pa je do kraja seta stalno bio u deficitu i jurio rezultat. Imali su Novosađani prilike, ali je definitvno osim bolje igra nedostajala i koncentracija. Kraljevčani su zasluženo izjednačili na 1:1, a ni u nastavku, kao ni u nekim prethodnim mečevima, nije to bila igra Vojvodine na očekivanom nivou. Mučila se domaća ekipa, falilo je energije i učinka u gotovo svim elementima. Rešio je trener Gavrančić da menja, pa su na prijem, umesto Perića i Kovačevića ušli Nikić  i Bajandić. U neizvesnoj završnici bio je napribraniji Rudić, koji je sa dva bloka stavio tačku za vođstvo od 2:1.

Nije bilo lako ni u četvrtom setu, ali je Vojvodina posle 15:14 za goste, uz sjajne akcije Rudića i Blagojevića okrenula na 16:15. Blok Mašulovića doneo je 20:17, još jednom su se primakli Kraljevčani (21:20), usledio je novi poen Mašulovića, te servis Perića, da bi na kraju domaćin stavio tačku na meč.

Andrej Rudić, bloker Vojvodine: Vratili smo se i pokazali da zaslužujemo to prvo mesto. Nismo potcenili Ribnicu, koja ima jako dobre mlade igrače. Najvažnija je sada pobeda.

Mirko Radević, bloker Ribnice: Čestitamo Vojvodini na zasluženoj pobedi. Mi smo probali da iskoristimo njenu slabiju formu, došli smo ovde rasterećeni, igrali smo dobro, ali smo propustili neke šanse. Okrećemo se narednim duelima.

Siniša Gavrančić, trener Vojvodine: Oseti se razlika u kvalitetu igre u odnosu na onu koju smo imali ranije. U teškom smo ritmu. Igrali smo sada ne tako dobro, ali dovoljno za pobedu. Mora to mnogo bolje, toga smo svesni, ali su najvažnija tri boda. Verujem da će i igra doći, bitno je da se vratimo u naš ritam.

Podelite na društvenim mrežama
Share This