Niš – Vojvodina 3:2 (25:27, 25:22, 25:23, 20:25, 15:11)

Niš: Hala „Čair“, sudije Radovanović i Savić.

Niš: Pejčić, Nikić, Jović, Milovanović, Keita, Ivković, Stojković, Ikbajri, Čubrilo, Jelić, Živanović, Jovanović.

Vojvodina: Lakčević, Bajandić, Bojičić, Kovačević, Negić, Mašulović, Buša, Blagojević, Radović, Todorović, Rudić, Perić, Nikić.

Još jednom je Vojvodina igrala pet setova, ali je ovoga puta izgubila u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije od ekipe Niša. Slavio je domaćin 3:2, međutim, crveno-beli imaju sasvim solidan rezultat za revanš meč.

Nakon početnog vođstva Nišlija, na servis Perića Nikić je uspešno realizovao kontru za izjednačenje (6:6). Doneo je Mašulović i prvo vođstvo (8:7), ali su uz pomoć Keite domaćini brzo vratili prednost. Na servis Buše ponovo je povela Vojvodina, imala je i dva poena viška (18:16), ali je simultanku još jednom odigrao Keita za 23:21 u korist ekipe Niša. Prošao je Perić, a onda je sa dva asa doneo svom timu i prvu set loptu. Ni tu, ni narednu nisu iskoristili Novosađani, ali je tačku na ovaj period stavio blokom Rudić – 27:25.

Sigurni su crveno-beli bili u nastavku, najpre na servisu, a onda i u ostalim elementima, pa su već na startu stekli solidnu zalihu. Servis Ikbajrija doveo je Nišlije na dva poena zaostatka, ali su gosti na tehnički tajm-aut otišli s rezultatom 12:8. Servis Keite poremetio je Novosađane i omogućio protivniku da se opet primakne – 10:12, 12:13. Uzvratio je snažno sa servis linije Perić, Vojvodina se odbranila od napada rivala, a za 16:12 siguran je u kontri bio Blagojević. Iako su crveno-beli imali visoko vođstvo, sopstvenim greškama dozvolili su domaćinu da napravi veliki preokret i povede u završnici ovog seta. Raspoložen je i precizan bio Ikbajri, pa je Niš izjednačio rezultat na 1:1.

Ni u trećem setu nije uspela Vojvodina da dođe sebi, sve vreme je kaskala za protivnikom, a nedostajao joj je pre svega bolji servis, realizacija, ali i prijem i blok. U samoj završnici, ušao je umesto Lakčevića Negić, vodio je Niš 22:18, međutim uspeli su crveno-beli da se sasvim približe. Posle jedne odbrane Negića i kontre Perića stigla je na 21:22 i posle toga propustila odličnu priliku za izjednačenje. Previše grešaka su pravili Novosađani, što je domaćin iskoristio i poveo 2:1.

Iako to još nije bilo na očekivanom nivou ni u četvrtom setu, ispostavilo se da je i mali pomak u igri bio dovoljan za vođstvo. Imali su Novosađani 10:5, domaći igrači su se približili, a čini se presudni momenti bili su kada je jednu loptu u kontri spustio Nikić i protivnički teren, te je već u sledećoj akciji izblokirao za 18:13. Smanjila je još jednom ekipa Niša (18:21 i 19:22), ali je blok Mašulovića rešio sve (24:19), a tačku je za 25:20 stavio Perić.

Falilo je u petom setu Vojvodini malo koncentracije, nije uspela da dođe do prave igre i da prelomi kada je za to imala priliku. Niš je slavio 3:2, ali Novosađani ipak imaju dobar rezultat za revanš, koji se igra 5.februara u Novom Sadu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This