Da li su poraz i bledo izdanje u meču sa Partizanom trgli ekipu Vojvodine i doneli i pozitivan efekat, videće se već u sredu, 22.januara, kada će Novosađani igrati još jedan od izuzetno važnih duela. Naime, srpski šampion će u Nišu, u 17 časova, sa istoimenom ekipom odmeriti snage u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije.

Nedavno su crveno-beli gostovali u Nišu i tada su u jednoj dobroj i neizvesnoj utakmici izgubili 2:3 u okviru Superlige. Da im i sada predstoji težak zadatak potvrđuje i trenutni plasman rivala na prvenstvenoj tabeli.

– Oni su trenutno drugi, pokazali su do sada zavidan kvalitet, očekujem da će opet biti motivisani i da će učiniti sve da naprave prednost u prvoj utakmici. Opet, isto tako očekujem da mi imamo pravu reakciju na poraz od Partizana. Imamo dosta mečeva, ritam igranja i putovanja je naporan, ali smo imali priliku i da se rehabilitujemo, povratimo i sada treba da se vratimo u ritam koji smo imali na početku, te uđemo u seriju dobrih partija – ističe sportski direktor Slobodan Boškan.

Slično razmišlja i šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

– Ekipa Niša pokazala je ozbiljan kvalitet, ima dva odlična stranca, ali nije samo do njih, ne nose oni snagu, nego su rezultati epilog dobre igre cele ekipe. Za nas je to jako važan meč, jedan od priorieteta. Treba da gledamo na to kao na jedinu utakmicu, a ne da čekamo revanš. Verujem u moje igrače, pokazali su karakter i u teškim situacijama, kada smo bili i otpisani. Svesni smo da smo odigrali protiv Partizana najslabiju utakmicu, ali važno je ostvariti prioritete. U velikom broju utakmica teško je držati kontinutet. Na kraju će važno biti šta smo uradili i osvojili, a ne kako smo igrali pojedinačno svaku utakmicu. Na pola smo puta, do sada smo sve ostvarili i verujem da ćemo izgurati do kraja.

Primač Filip Kovačević složio se da je tim pružio najslabiju partiju ove sezone protiv Partizana, ali da je siguran da su svi izvukli pouke.

– Ako je već moralo tako nešto da se desi, bolje je što je to bilo u tom trenutku. Verujem u bolju igru u Nišu, a sa njom će doći i rezultat – poručuje Kovačević.

Revanš je 5.februara u Novom Sadu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This