Ubrzani ritam se nastavlja. Odbojkaši Vojvodine NS seme već u subotu, 18.januara, igraju u Beogradu meč 14.kola Superlige – još jedan derbi.

Ovoga puta Novosađani idu na megdan Partizanu, koji, kako liga odmiče, igra sve bolje. Trenutno zauzima treće mesto na tabeli i ima samo bod manje od Novosađana.

– Partizan je isto u vrhu, ima iskusnu ekipu, koja pruža kvalitetnije partije u odnosu na početak sezone. Ali, malo su menjali i koncepciju, stavili su Nikolića na korektora, dok na prijemu odgovornost nose Đorđević i Koprivica.  Njihovi rezultati nisu iznenađenje i zato je naš duel derbi kola. Očekujem svakako zanimljivu i kvalitetnu utakmicu – ističe šef stručnog štaba Vojvodine Siniša Gavrančić.

Poslednjih pet utakmica Vojvodina je igrala u pet setova, tri u decembru i dve posle pauze, u januaru. Poslednja dva meča je i dobila. Bilo je oscilacija, ali je ekipa pokazala karakter.

– Važno je da u tim egal završnicama, kojih će biti dosta i u nastavku, pokažemo stabilnost i da umemo da ih završimo u našu korist. Ne sme da bude toliko oscilacija, ali ako tražimo dobru stranu onda je to upravo karakter ekipe. Moramo raditi, igrati bolje, jer je sve važno, svaki bod, pobeda, pozicija. Liga je ujednačena, nekoliko ekipa su blizu, na bod, dva, pobedu, dve. Navikli smo na ovaj ritam, svi igrači, sem Simića, su manje više zdravi, ima tu sitnih povreda, ali su spremni za utakmicu – zaključuje Gavrančić.

Utakmica u hali “Master” počinje u 17 časova.

Podelite na društvenim mrežama
Share This