Vojvodina NS seme  – Radnički 3:2 (25:20, 16:25, 24:26,  25:21, 15:8)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, sudije Radovanović i Simić, gledalaca 200.

Vojvodina NS seme: Lakčević, Bajandić 11, Bojičić, Kovačević, Negić, Mašulović 13, Buša 2, Blagojević 28, Radović, Todorović 1, Rudić 6, Perić 11, Nikić 12.

Radnički: Milutinović, Antić, Goić 10, Pantović, Ristić, Trivunić, Petrović 1, Lopar 9, Jekić 33, Matić, Pantelić,  Perović 6, Stevanović 12, Krstić 1.

I u trećoj utakmici zaredom dva velika rivala igrala su pet setova. I ovoga puta, kao i pre tri dana, Vojvodina je bila bolja kada je to bilo najvažnije i zasluženo slavila 3:2 u 13.kolu Superlige. Važnu pobedu na taj način izvojevali su Novosađani, jer ih ona ostavlja na liderskoj poziciji na tabeli.

Nešto izmenjena postava (Todorović, Blagojević, Bajandić, Perić, Mašulović, Rudić i libero Negić) odlično je počela meč, serijom dobrih servisa Blagojević je poveo ekipu do sigurnog vođstva. Do kraja je Vojvodina sačuvala tu prednost, novosadski korektor je dominirao, pratio ga je Bajandić, a tačku na set stavio je Mašulović.

Međutim, kao i u prethodnom meču, u nastavku je došlo do opuštanja, protivnik je poremetio domaćina na prijemu, igrao je dobro u polju i imao raspoloženog Jekića. Radnički je dominirao u drugom periodu i izjednačio na 1:1. I u trećem setu vodili su gosti, crveno-beli su okretali, pa gubili, opet se vraćali i uspeli da se izbore za neizvesnu završnicu, ali je servisom Jekić stavio tačku i na taj deo meča.

Menjao je do tada i isprobavao trener Gavrančić, a u četvrtom setu odlučio se za postavu iz prethodne utakmice (Todorović, Blagojević, Nikić, Perić, Mašulović, Rudić i libero Lakčević). Posle dobrog servisa prvo vođstvo inicirao je Blagojević (5:2), Kragujevčani su izjednačili na 13:13, ali je onda na scenu stupio Nikić. Najpre servisom, a onda i u napadu doneo je 17:14, usledio je blok Perića, a sjajnu rolu nastavio je Blagojević, koji je i završio meč servisom.

Aleksandar Blagojević: U poslednje vreme stalno igramo pet setova, što nam ne ide u korist, u fizičkom smislu najpre. Ali, najbitnije je da smo posle 1:2 pokazali da možemo da se vratimo, da se skupimo zajedno i nađemo motiv da još jednom za kratko vreme pobedimo u Radnički u važnoj utakmici za nas.

Siniša Gavrančić: Bila je ovo zanimljiva i neizvesna utakmica. Igrali smo kvalitetnije na servisu, imali manji broj grešaka i veću efikasnost nego pre tri dana i to je na kraju presudilo. Dali smo šansu i mlađim igračima da osete derbi, drago mi je što smo zabeleželili pobedu i idemo dalje.

Podelite na društvenim mrežama
Share This