Niš – Vojvodina NS seme 3:2 (18:25, 21:25, 25:19, 25:23, 15:11)

Niš: Hala Čair, sudije Gradinski i Janković

Niš: Lopar 6, Pejčić, Nikić, Jović, Milovanović 3, Keita 24, Ivković 1, Stojković 10, Ikbajri 17, Čubrilo 3, Jelić 5, Živanović.

Vojvodina NS seme: Lakčević, Bajandić 14, Bojičić, Kovačević 2, Negić, Mašulović 10, Buša 11, Blagojević 7, Radović, Todorović, Rudić 4, Perić 19, Nikić.

Odbojkaši Vojvodine pretrpeli su poraz u derbiju kola, pošto su u Nišu izgubili od domaćina 2:3 i to nakon što su imali 2:0 u setovima. Posle jedne prilično sigurne i ubedljive igre u prva dva seta crveno-beli su pali i pogurali odličnog rivala.

Nakon početnih 5:3 za Vojvodinu, domaći su blokom stigli do izjednačenja, pa se sve do 15:15 igralo poen za poen. Na strani Novosađana bili su servis i blok, koji su ujedno i prelomili prvi set. Servisom je Bajandić poveo ekipu do 17:15, a zatim je blok doneo i 18:15. Sa servis linije nove probleme protivniku doneo je Boris Buša, crveno-beli su se odlepili na 23:16, nakon čega su mirno priveli set kraju.

Iako su u nastavku malo popustili gosti su i dalje čuvali prednost. Posle bloka Bajandića poveli su 7:5, domaćin je odmah izjednačio, a Blagojević doneo nova dva poena viška (9:7). Na servis Bajandića, a nakon kontre Perića povela je Vojvodina 11:8. Uskoro su Novosađani prednost dodatno uvećali, usledila je kontra Bajandića, te blok za 16:11. Uspeo je domaćin opet da se približi, ali su se gosti blokom ponovo odmakli, a as servisom Blagojević je stavio tačku i na ovaj deo meča za vođstvo od 2:0.

Najslabiju partiju prikazali su crveno-beli u trećem setu, dok je sa druge strane Niš pojačao servis, a razigrali su se i Ketia i Ikbajri. Jednostavno, Vojvodina nije ličila na sebe, popustila je koncentracija, a kod rezultata 13:4 za domaćina, Gavrančić je na korekciju umesto Blagojevića uveo Bušu. Donelo je to osveženje u novosadski tim, koji se opasno približio, ali bilo je kasno da se zaustavi razigrani domaćin.

Četvrti set doneo je izjednačenu i veliku borbu oba tima. Vratila je Vojvodina dobar servis, što je uticalo i na prvo opipljivo vođstvo. As Buše doneo je 13:11, nastavio je Perić, ali je ubrzo na isti način uzvratio domaćin za izjednačenje – 15:15. Poen za poen igralo se do samog finiša, falio je Vojvodini blok da prelomi, a onda je svoju šansu iskoristio Niš, na servis Ivkovića okrenuo i izborio se za taj-brek.

Mora se priznati da su Novosađani delom sami vratili protivnika u život, koji je pokazao da nije slučajno ovaj susret dočekao sa drugog mesta na tabeli. I dok je domaćin igrao sve bolje, gosti su potpuno popustili, nestalo je koncentracije, snažnog servisa, ali i napada. Sa druge strane Nišlije je i dalje predvodio Keita. Ni izmene nisu mnogo pomogle, pa se domaćin posle jedne pune preokreta utakmice radovao pobedi.

Podelite na društvenim mrežama
Share This