Odbojkašima Vojvodine preostalo je do kraja godine da odigraju još dve utakmice, obe podjednako važne, a u skladu sa tim u narednim danima očekuje ih mini turneja. Najpre, Novosađane u subotu, 21.decembra čeka derbi 12.kola Superlige u Nišu, a dva dana kasnije i prva utakmica četvrtfinala Kupa Srbije u Kragujevcu.

Protiv Nišlija, koji imaju dva boda manje, sprski šampion želi da odigra na visokom nivou i da pobedom obezbedi da na prvoj poziciji dočeka 2020.godinu. Možda još bitniji je duel koji ih očekuje 23.decembra sa Radničkim. Naime, činjenica je da u okviru kup takmičenja crveno-beli, iz opravdanih razloga, prilično zaostaju, jer su zbog dugih i čestih putovanja, kao i zbog zgusnutog rasporeda, morali da odlože mečeve četvrtfinala.

Nakon susreta sa Ruselarom važnost naredna dva meča istakao je i korektor Aleksandar Blagojević.

– Sada sledi pauza u Ligi šampiona, ali imamo važne utakmice do kraja godine, koje moramo privesti kraju onako kako se to očekuje i kako svi želimo. Idemo korak po korak i verujemo u dobre ishode.

Meč u Nišu počinje u 18 časova, a prvotimci Vojvodine će nakon njega otići u Vrnjačku Banju, gde će boraviti u hotelu Fontana do ponedeljka. Na taj način u taboru Novosađana žele da smanje kilometražu i sačuvaju svežinu. U ponedeljak odatle odlaze u Kragujevac na utakmicu Kupa Srbije.

Podsećamo da je prvi tim i dalje bez kapitena Stevana Simića, kojem je pronađen tromb kod ramena, pa ga očekuje pauza od najmanje mesec dana. On trenutno miruje, obavlja potrebne preglede, a krenuo je i na tarepiju.

Podelite na društvenim mrežama
Share This