Drugu sedmicu zaredom u velikoj dvorani Spensa igraće se utakmica odbojkaške Lige šampiona. Definitivno, ovakva prilika ne ukazuje se baš često, da u svom gradu imate priliku da gledate najjače evropsko klupsko takmičenje. Upravo time vodio se i sportski direktor Slobodan Boškan, kada je pozvao pre svega Novosađane, novosadske klubove i škole, da dođu u što većem broju na utakmicu trećeg kola E grupe, Vojvodina NS seme – Knak Ruselar, koja se igra u utorak, 17.decembra, u  18 časova.

Na prethodni meč protiv Nemaca iz cele pokrajine je organizovano došlo mnogo ženskih i muških odbojkaških ekipa, gledajući na prisustvo takvom sportskom događaju kao na čast, novo iskustvo i priliku za učenje. Nekako, sada je red i na novosadske male odbojkaše i odbojkašice, ali i učenike, da krenu stopama drugara iz raznih gradova Vojvodine.

– Svesni smo da termin nije baš pogodan, radni dan je, još je i 18 časova, ali ima dece i koja idu pre podne u školu. Hvala svima koji su došli prošle nedelje, učinili su napor da iz mesta udaljenih od Novog Sada organizuju decu i dođu na utakmicu. Atmosfera je zaista bila za poželeti, puno razdragane dece koja su svim srcem navijala za nas. Ali, želelo bih sada da pozovem Novosađane, da na njih apelujem, da se oni organizuju u što većem broju. Utakmice Lige šampiona ne igraju se svakog dana. Ljudi koji se bave odbojkom treba da to razumeju i da organizuju decu. Nisam za izostanak iz škole, više apelujem na to da trening može da se preskoči, a umesto toga da se gledaju ovakvi mečevi, jer je to izuzetna prilika za učenje i sticanje odbojkaškog iskustva i znanja. Svi smo deo odbojkaške porodice  i koliko nama znači podrška sa tribina, toliko i klubovima, trenerima i deci  znači da prisustvuju jednom evropskom duelu – poručio je Boškan.

O samoj utakmici sportski direktor je rekao:

– Knak Ruselar ima dugu tradiciju, sa Nolikom se u Belgiji smenjuju na šampionskom tronu, a imaju iskustvo u Ligi šampiona. Već su pokazali snagu pobedivši Nemce, dok su od Zakse, očekivano, izgubili. Verujem da će u Novom Sadu igrati dobro, ali siguran da ćemo i mi prikazati mnogo bolju partiju. Čini mi se da je u meču protiv Fridrihshafena postojao mali grč, možda nam treba i vremena da osetimo dobro takve izazove, da odigramo koju utakmicu. Zato verujem da ćemo sada na teren izaći spremniji. Ponavljam, voleo bih da publika prepozna naš napor i da dođe da nas podrži.

Optimista pred susret sa Knak Ruselarom jeste i šef stručnog štaba Siniša Gavrančić:

– Imaju ozbiljnu i dobru ekipu, sa puno stranaca.Ono što je naša želja jeste da odigramo bolje nego protiv Nemaca. Nekako mi se čini da je pred taj duel bila neka tenzija, a podsećam da je veliki uspeh i to što smo se plasirali u grupnu fazu, da smo tu među 20 najboljih evropskih ekipa. To ne znači, naravno, da ne mislim da ne možemo bolje. Imamo kvalitet da se ravnopravno borimo, važno je samo da igraju svi do jednog, da kao ekipa budemo dobri. Svi su zdravi i spremni, posle više nedelja teškog rasporeda stigao umor i to je rezultiralo slabijim partijama, ali protiv Spartaka smo pokazali da smo se malo resetovali, vratili na svoje i verujemo da će sutra sve to izgledati daleko bolje. Očekujem pozitivan rezultat.

Još jedan znak dobre volje i želje da napravi pravu sportsku predstavu Vojvodina je pokazala i time što će i ovoga puta ulaz biti besplatan.

Podelite na društvenim mrežama
Share This