Vojvodina NS seme – Spartak 3:0 (25:18, 25:19, 25:16)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, sudije Balandžić i Milošević, gledalaca 200.

Vojvodina NS seme: Simić 5, Lakčević, Bajandić 12, Bojičić 1, Kovačević, Negić, Mašulović 10, Buša, Blagojević 18, Radović, Todorović 2, Rudić, Perić 8, Nikić.

Spartak: Milović, Arsenoski 1, Jungić 10, Veselinović 1, Peić, Seizović 5, Simić, Nestorović, Dulić, Radosavljević 4, Tumbas 4, Nedeljković 8.

Iako je duel Vojvodine i Spartaka u najavi bio derbi, na terenu je bio sve samo to ne. Srpski šampion ne samo da je posao sa Subotičanima završio u tri seta, nego u svakom od ta tri dominirao.

Mešao je malo karte trener Gavrančić pa se u startnoj postavi našao i mladi  primač Lazar Bajandić, uz već standarne Todorovića, Blagojevića, Simića, Mašulovića, Perića i libera Lakčevića. Dobro je Vojvodina počela, odmah nametnula ritam, uz dobar servis krenulo je i sve ostalo, a negde na polovini imao je domaćin i tri poena prednosti – 15:12. Na servis Bojičića stigli su Novosađani i do 19:15, za tren se primakao Spartak, ali je Bajandić prekunuo tu seriju za Vošinih 20:17. Dominirao je Blagojević u finišu, a tačku na set stavio je Mašulović.

Nastavili su crveno-beli još jače, sigurnije i preciznije u drugom periodu. Nakon startnih 8:5, na servis Bajandića, siguran je u kontri bio Perić, pa je stigla Vojvodina do 10:5. Dobar blok doneo je i 13:6, razigrali su se svi u taboru srpskog šampiona, pa je u završnici bilo i 23:14. Na servis Tumbasa napravili su gosti seriju i primakli se na 19:23, ali to je bilo sve što su mogli da učine. As Blagojevića bio je šlag na tortu ovog odličnog seta.

Tamo gde su stali u drugom, nastavili su Novosađani u trećem setu. Nisu Vošini prvotimci dali ni gram nade protivniku, dominirali su u svim elementima, pa su ovaj deo utakmice dobili i najubedljivije. Na kraju su priliku dobili i Radović i Bojičić. Bez mnogo muke Vojvodina je privela meč kraju za jednu ubedljivu i zaista važnu pobedu.

Lazar Bajandić, igrač: Čestitam saigračima i stručnom štabu, odradili smo dobru pripremu, ispoštovali sve dogovore i opravdali ulogu favorita. Prekinuli smo neugodan niz i ova pobeda mnogo znači. Sledi novi izazov, uvek idemo na pobedu, pripremićemo se najbolje što možemo za Ruselar.

Siniša Gavrančić, trener: Spartak je dobra ekipa, a što se nas tiče, izgledalo je sve kako treba, imajući u vidu to u kakvom se ritmu nalazimo. Imali smo sve elemente na visokom nivou. Možemo biti zadovoljni i igrom i rezultatom.

Podelite na društvenim mrežama
Share This